Audicija za predstavu „Romeo i Julija“ 27. decembra

BEOGRAD – Audicija za uloge Romea i Julije u istoimenoj tragediji Vilijema Šekspira, u režiji Stevana Bodrože, biće održana 27. decembra u Malom pozorištu „Duško Radović“ za glumce i studente glume do 25 godina starosti, saopštili su danas organizatori.

Po najavi organizatora, na audiciji će se od kandidata tražiti da otpevaju jednu kratku numeru i pripreme kratak deo teksta koji je uprava Malog pozorišta odredila za audiciju.

Probe će se održavati tokom januara i februara 2022. godine, dok će predstava svoju premijeru imati početkom 2022. godine u okviru redovnog repertoara Tinejdž scene „Radović“.

Malo pozorište je rad na projektu za mlade „Romeo i Julija“ započeo u septembru, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

Ideja projekta je da se kroz interaktivan rad mladi aktivno uključe u kreiranje sadržaja koji su im namenjeni, kao i da se podstaknu neke od tema kojima se Šekspir bavi u svojim delima.

Pored radionica i debata, u okviru ovog projekta održana su i javna čitanja tekstova „Romeo i Julija“ i „Venera i Adonis“.

Tragedija „Romeo i Julija“ Vilijema Šekspira zajedno sa predstavama „Bura“ i“San letnje noći“ čini Šekspirovu triologiju u Malom pozorištu „Duško Radović“, koja je svojevrstan kuriozitet u kulturnoj ponudi Beograda, ali i šire.

Kako navode organizatori, cilj ove predstave je da se istakne arhetipska tema međugeneracijskog nepoverenja i kobnog pokušaja starijih da kontrolišu mlade.

„Uverenje starijih generacija ili generacija roditelja da znaju šta je njihovom potomstvu potrebno i da stoga imaju pravo da potpuno kontrolišu njihove živote, nameću im svoje vrednosti i tako usmeravaju u pravcima koje oni, odrasli, smatraju za poželjne čest je izvor tragedija“, kažu organizatori.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar