Bajaga ispunio Taš, koncert završen sa dva bisa

BEOGRAD – Bajaga i instruktori održali su u petak uveče prvi veliki koncert u Beogradu od popuštanja pandemijskih mera, pred 8.000 posetilaca koliko je bio dozvoljeni kapacitet stadiona „Tašmajdan“.

Gitarista i pevač Momčilo Bajagić je sa svojim bendom priredio skoro tri časa svirke, ispunjene najvećim hitovima svoje preko četiri decenije duge karijere, koji je završio sa dva bisa i tradicionalnom pesmom-porukom „Samo nam je ljubav potrebna“.

Bend je bio raspoloženo prošetao kroz rane radove i velike hitove iz osamdesetih kakvi su „Berlin“, „Ti se ljubiš“, „Zažmuri“, „20. vek“ i „Rimljani“, a tradicionalno je dosta pažnje posvećeno albumu „Prodavnica tajni“ (1988).

Uz odličan zvuk na stadionu, čuli su se „Plavi safir“, „Vesela pesma“, „Život je nekad siv“ koju peva Instruktor Žika Milenković i pop klasik „Tišina“, a od nešto kasnijih radova publika se najviše raspevala uz „Muziku na struju“.

Na koncertu je odsvirano i nekoliko starih Bajagićevih hitova koji su iznova snimljeni na prošlogodišnjem albumu „Ovaj svet se menja“, kao što su „Tvoje oči“ i „Moja draga“, koje je svojevremeno napisao za Zdravka Čolića.

Kao i na albumu, Vukašin Marković je gostovao glasom u „Ni na nebu ni na zemlji“ i potom trombonom u „Ja sam se ložio na tebe“, koju je Bajagić napisao još dok je bio u Ribljoj čorbi.

Bajaga je, između ostalih, izveo i „Ovaj svet se menja“, za koju je nedavno u intervjuu agenciji Tanjug rekao da je nastala tokom pandemije Kovid-19 i u stihovima se dotiče njenog globalnog uticaja.

Inače, za ulaz na koncert bio je neophodan digitalni zeleni certifikat o vakcinaciji ili negativan antigenski test, koji je bilo moguće uraditi ispred ulaza u stadion.

Na svom velikom koncertnom povratku, koji je bio zašao do iza ponoći, beogradski bend je odsvirao, između ostalih, i „Dobro jutro“, „Još jednom“, „Kad hodaš“, „Lepu Janju“, dok su se „Moji drugovi“ svirački spojili u skorašnji veliki hit „Darja“.

Iako su pretile čitav dan, koncert je protekao bez padavina, čime nije nastavljen običaj da Bajaga i instruktori na otvorenom u Beogradu često sviraju po kiši, kao 1985. na „Tašu“ i 2013. godine po žestokom pljusku za kraj nastupa na Donjem gradu Beogradske tvrđave.

Kao predgrupa nastupio je nekadašnji gitarista Ju grupe Miodrag Bata Kostić sa bendom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar