Baletski koncerti 19. maja u Vranju kao deo Karavana igre

VRANJE – Učenici baletskih škola iz Beograda i Soluna predstaviće program varijacija i delova klasičnog repertoara 19. maja na sceni Narodnog pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju, u organizaciji Nacionalne fondacije za igru iz Beograda.

Baletski koncerti će biti od 12 i 18 sati tog dana, a u okviru projekta Karavan igre osnovanog 2017. godine i uz podršku Fondacije “Art Mentor Lucern” iz Švajcarske.

Pedagozi Baletske škole Nacionalne fondacije za igru Ivet Rodrigez, Marija Janković i Jovan Veselinović pripremaju nastup mladih igrača iz Beograda, dok sa učenicima Baletske škole iz Soluna radi pedagog Konstantinos Kafandaris.

Za mlade grčke balerine ovo će biti prva prilika da nastupe pred publikom, nakon duge pauze koju je nametnula pandemija kovida-19.

Prvi krug gostovanja “Karavana igre” 2017. obuhvatio je 15 gradova u Srbiji, što je bila jedinstvena uspešna turneja u trajanju duže od godinu dana.

Fondacija Art Mentor je podržala i drugo izdanje ovog multidisciplinarnog projekta, koje je počele još ambicioznijim programom 2019. godine.

Do danas je Karavan igre gostovao u 27 gradova u Srbiji, birajući sredine u kojima uglavnom nema baletskih studija ni škola, i gde veoma nedostaju programi iz ove oblasti, iako već postoje pozorišne scene.

Glavni cilj projekta je da se kroz različite aktivnosti najširoj, a pre svega najmlađoj publici, približi balet i savremena igra.

Karavan igre ima veoma sadržajan program u kojem su izložbe, filmske projekcije, prezentacije, časovi baleta, savremena igra, hip hop i brejk dens za sve generacije, igranje predstava i gala koncerti u izvođenju prvaka i solista baleta, učenika baletskih škola iz Beograda, Rima, Milana, Soluna.

Svi programi su besplatni za publiku i realizuju se u saradnji sa lokalnim samoupravama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar