Baletski umetnik Marko Ferini od 13. januara u Beogradu

BEOGRAD – Jedan od vodećih evropskih pedagoga klasičnog baleta, maestro Marko Ferini iz Italije, održaće u Beogradu majstorski kurs od 13. do 18. januara, u organizaciji Nacionalne fondacije za umetničku igru.

Učenik čuvene primabalerine milanske Skale – Lilijane Kozi, Ferini je pedagog značajnih italijanskih škola kao što su Akademija Teatra milanske Skale i Nacionalna akademija igre u Rimu, i kompanije Aterballetto iz Ređo Emilije.

Master klas je namenjen različitim uzrastima učenika koji pohađaju profesionalne baletske škole u Srbiji i mladim igračima.

Plesač i pedagog, Ferini je čest gost evropskih trupa i baletskih škola, kao i član žirija mnogih baletskih takmičenja, a ovo mu je četvrti put da dolazi u Beograd kako bi radio sa talentima iz cele Srbije.

On će svakodnevno voditi časove klasičnog baleta u salama Baletske škole Nacionalne fondacije za igru u Beogradu, u Kolarčevoj 3.

Grupe će biti podeljene na početnike (deca od 9-12 godina), srednji nivo (13-15 godina) i napredni-profesionalni nivo (16-20 godina).

Cilj ovog kursa je da približi nove metode iz oblasti pedagogije klasičnog baleta, kao i da omogući dragoceno iskustvo saradnje i kontakta između mladih igrača iz Srbije i evropskih baletskih pedagoga, škola i kompanija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar