„Balkanska međa“ zabranjena u Bujanovcu

Srpsko-ruski film „Balkanska međa“, inspirisan ratnim događajima na Kosovu i Metohiji 1999. godine, neće se prikazivati u Domu kulture u Bujanovcu iako je najavljen.

Kako saznaje RTS, direktor je zabranio prikazivanje da ne bi izazivao tenzije. O tome niko u ovoj ustanovi zvanično nije hteo da govori, jer je direktor odsutan.

Ni u lokalnoj samoupravi niko nije hteo da se oglasi, a i većina Bujanovčana sa kojima je kontaktirao RTS izbegavala je da govori o tome, ili nisu bili upoznati sa repertoarom.

„Balkanska međa“ je srpsko-ruski film koji prikazuje akciju ruskih specijalaca na prištinskom aerodromu neposredno posle bombardovanja 1999. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

balkanska međaBujanovac
Komentari (5)
Dodaj komentar
  • Milan

    Odličan film, ako nisu zabranjivali izrazito antisrpske filmove onda ni ovaj ne treba zabranjivati. Kome se tema ne sviđa – ne mora da gleda!

  • REBEKA

    Ne mislim da film „MEDJA“,treba zabraniti za prikazivanje,jer svaka zabrana je nedemokratski cin.Medjutim,taj film je tako diletantski,i toliko vidljivo rusofilski,da cini rdjavu uslugu imidzu kako srbije,tako i onima,koji su ucestvovali sa srpske strane,u snimanju tog filma.Zao mi je mladog glumca Milosa Bikovica,koga je prizemna ruska propaganda, iskoristila da siri lazni mit o rusiji,kao o iskrenom prijatelju srbiji.Orden (ili medalja) koju mu je doneo u Beograd ruski diktator Putin,mala je kompenzacija za ono,sto je Bikovic izgubio,ucestvujuci u snumanu ovog bezvrednog filma.

  • Playboy

    Konačno nešto stvarno Demokratsko u Srbiji. Taj film je namenjen izključivo rusima i rusofilima u Srbiji. Taj film unosi još veči razdor među Srbima i Albancima kao ravnopravnim stanovnicima na teritoriji Države Srbije i udubljuje lažnu i zlonamernu rusku propagandu u cilju produženja polako ali sigurno izgubljenog uticaja u njenoj zadnjoj gumberiji u Evropi. Ta zabrana je prvenstveno u korist Države Srbije i samim tim i najviše u korist Srpskog Naroda kao večinskog.

    • Ja

      To sto pises nema veze sa demokratijom. Demokratija je sloboda a ovo je samovolja malog cinovnika u malom mestu. Film nije nikakva Ruska propaganda jer je radjen po istinitom dogadjaju. Ako se neko zbog ovog filma nalazi prozvan onda treba da se svi zapitamo zasto je tako!

  • Anonimni

    Ako je tako, zabranite i Rambo film, jeb**a