Bend iz J.Koreje izvinio se Japanu zbog neprikladnih simbola

SEUL – Južnokorejska K-pop grupa BTS izvinila se danas što su njeni članovi tokom turneje po Japanu nosili majicu sa slikom eksplozije atomske bombe i šešir sa nacističkim simbolom.

„Želeli bismo da uputimo najiskrenije izvinjenje svima kojima smo naneli bol, nelagodu ili smo ih uznemirili propustima koje smo napravili“, saopštila je agencija koja zastupa ovu muzičku grupu, „Big Hit entertejnment“ (Big Hit Entertainment), prenosi AP, podsećajući da su SAD bacile atomske bombe na japanske gradove Hirošimu i Nagasaki.

U saopštenju se navodi da majica sa slikom eksplozije atomske bombe „nipošto nije namerno upotrebljena“ i nije imala za cilj da „povredi ili baci svetlo na one koji su pogođeni upotrebom atomskog oružja“.

Nakon što su se na društvenim mrežama pojavile fotografije i snimci pevača u pomenutoj majici, japanske televizije su nedavno otkazale ili odbile da razmatraju moguće nastupe te grupe u zemlji.

Muški južnokorejski bend je zapao u još veće nevolje kada su u jednom magazinu objavljene fotografije još jednog njegovog člana sa šeširom s nacističkim simbomom, kao i fotografije članova benda koji mašu zastavama sa kukastim krstom tokom ranijeg koncerta.

Južnokorejski političari su, u međuvremenu, kritikovali odluku japanskih televizija o otkazivanju nastupa BTS, optuživši Japan da neguje „egoistične poglede na istoriju“ i da dopušta da se politika upliće u kulturne razmene.

Inače, južnokorejske K-pop i filmske zvezde su izuzetno popularne u Japanu i drugim azijskim zemljama, napominje američka agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar