Bend Placebo prvo ime Arsenal festa 2022. godine

KRAGUJEVAC – Britanski alternativni rok sastav Placebo prvi je poznati izvođač sledećeg Arsenal festa, koji će biti održan od 30. juna do 2. jula 2022. godine na prostoru Kneževog arsenala u Kragujevcu, saopštila je danas direkcija manifestacije.

Po rečima organizatora, Placebo će svoj nastup održati druge festivalske večeri (1. jula), na Glavnoj sceni.

Koncert Placeba bio je planiran za ovogodišnje izdanje Arsenal fest, ali se zbog pandemije ipak nije održao.

„Nova muzika i koncerti! To je poklič koji nas sve okuplja, i mi ga čujemo. Vidimo se uskoro!“, poručuju članovi ovog poznatog benda.

Placebo je nedavno posle pet godina objavio novi singl „Beautiful James“ kao najavu osmog studijskog albuma, koji se očekuje početkom 2022. godine.

Pored toga, tokom 2022. godine Placebo će, osim na Arsenalu, svirati i na drugim velikim festivalima u Moskvi, Kijevu, Madridu, Verhteru, i drugim lokacijama.

Arsenal Fest se u Kragujevcu tradicionalno održava početkom leta.

Glavna bina se nalazi u Kneževom arsenalu, prostoru na otvorenom unutar nekadašnje fabrike municije iz 19. veka.

Obližnji Garden stejdž nalazi se u „Zastavinoj bašti“, dok je Eksploziv di-džej stejdž smešten u rustičnu zgradu „Čaurnicu“.

Posle onlajn izdanja 2020. godine usled pandemije virusa korona, Arsenal je ove godine bio prvi evropski festival koji je, uz poštovanje epidemioloških mera, otvorio vrata posetiocima.

Tokom njegovog trajanja, nastupila su značajna imena poput Ingvija Malmstina, Riblje čorbe, Bajage i Instruktora, Hladnog piva, i drugih.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar