Beti Đorđević na “Večeri uličnih svirača” u Somboru

SOMBOR – Poznata srpska džez i soul pevačica Beti Đorđević održaće koncert na glavnom trgu u Somboru u subotu, 7. avgusta, u okviru programa – manifestacije “Veče uličnih svirača”, a pored nje, sa 10 balkona zasviraće oko 30 muzičara iz cele Vojvodine, najavili su organizatori.

Stari centar Sombora će se na taj način na jednu noć vratiti u najslavnije vreme muzičke industrije Jugoslavije, odnosno kroz muziku i performans, publika će se prisetiti ili tek upoznati sa periodom početka zabavne muzike u SFRJ, šlagera i muzičara koji su ostavili neizbrisiv trag.

Glavna muzička zvezda večeri biće Beti Đorđević, jugoslovenska zvezda koja i dalje ne bledi već je veoma koncertno aktivna i često nastupa u prestonici (klub “Bluz i Pivo”, Dom omladine, Božidarac, razni festivali).

Muzičarka je u karijeri imala mnoge hitove, a najpoznatiji su „Kraj moje tuge“, „Počnimo ljubav ispočetka“, „Nasloni glavu“.

Na muzičku scenu tadašnje Jugoslavije prvi put je kročila krajem 60-ih godina.

Zbog njenog specifičnog glasa i stila pevanja, mnogi strani muzičari upoređivali su je sa velikanima džez i soul muzike kao što su Areta Frenklin, Ela Ficdžerald i druge.

Osim Beti Đorđević, na 10 balkona nastupiće 30 muzičara, i to solo, duo, trio sastavi i kvarteti sa balkona u ulici Kralja Petra Prvog.

Muzički program na atraktivnim balkonima će pružiti grupe – Agota Vitkai Kučera kvartet, Mića Janković i Milan Prunić, Gitart+, Suđen Trio, Jaser Badwai, Aleksej Ignjatov, Maja Brukner Trio i Adam Klem.

Program „Veče uličnih svirača“ podržao je Grad Sombor u organizaciji Kulturnog centra „Laza Kostić“ iz Sombora i Umetničke asocijacije “INBOX”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar