Beti Đorđević peva pesme Bili Holidej 29. septembra u DOB

BEOGRAD – Slavna džez pevačica Beti Đorđević nastupiće 29. septembra u beogradskom Domu omladine na zatvaranju manifestacije „Džez za dž“, najavili su iz DOB-a.

Dom omladine Beograda nastavlja program upoznavanja publike sa savremenom beogradskom džez scenom koji je započet 2013. godine, kroz serijal besplatnih koncerata „Dzez za dž“.

Jednom nedeljno, u redovnom terminu subotom od 13 časova, posetioci će imati priliku da čuju kvalitetne domaće džez izvođače.

Pored održavanja pažnje javnosti za delatnost Beogradskog džez festivala i podrške domaćoj džez sceni, ovaj ciklus koncerata ima za cilj i negovanje dobrog muzičkog ukusa i stvaranje nove džez publike, posebno među mladima.

Publici će se najpre 8. septembra predstaviti sastav „FMU Jaž Combo“, koji čine studenti džez odseka Fakulteta muzičke umetnosti: Gorica Šutić, Nevena Pejčić, Andrija Vojvodić i Nikola Banović.

Naredna subota, 15. septembar, rezervisana je za nastup učenika džez odseka srednje muzičke škole „Stanković“ koji su okupljeni u „Mona Nheili Triju“, u sastavu: Mona Nheili, Dunja Popović i Bogdan Đurđević, a kao specijalna gošća sa njima će u nekoliko numera nastupiti i Iva Pažin.

Nedelju dana kasnije posetioci će imati priliku da čuju „Vladimir Tubić Kvintet“ , koji predvodi mladi i talentovani gitarista iz Banjaluke.

Bend nastupa u sastavu: Vladimir Tubić – električna gitara, Maks Koćetov – saksofon, Stevan Milijanović – klavir, Aleksa Milijanović – bubnjevi i Branko Vučetin – bas gitara.

Za kraj ovogodišnjeg ciklusa koncerata „Džez za dž“, u subotu 29. septembra naša slavna džez pevačica Beti Đorđević, sa ekipom mladih džez muzičara, izvešće posebno pripremljen program „Beti peva Bili“, posvećen legendarnoj Bili Holidej.

Koncerti se održavaju subotom od 13 časova, na popularnom Zidiću Doma omladine Beograda, odnosno na Platou Milana Mladenovića, a u slučaju loših vremenskih uslova, nastupi će biti u Domu omladine Beograda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar