CGA Belgrade konferencija 16. i 17. novembra u Beogradu

BEOGRAD – Spoj umetnosti i nauke kroz pop kulturu i digitalno stvaralaštvo pronašao je svoj dom u CGA Belgrade konferenciji koja će drugi put biti održana 16. i 17. novembra u Jugoslovenskoj kinoteci gde će okupiti neke od najznačajnijih svetskih imena iz industrije vizuelnih efekata, animacije, gejminga i digitalnih umetnosti.

Nakon što je prošle godine prva CGA Belgrade konferencija, kao pionirski poduhvat u regionu, privukla više od petsto posetilaca, organizatori su za drugo izdanje pripremili još bogatiji sadržaj kroz zanimljive spojeve filmske, gejming i IT industrije.

Glavni program konferencije, koji će se tokom oba dana održavati u velikoj sali Kinoteke, obuhvatiće više od 15 predavanja, panela i prezentacija jednako zanimljivih profesionalcima, studentima, ali i onima koji razmatraju da preusmere svoju profesiju ka industriji kompjuterske grafike.
Najveća zvezda ovogodišnje CGA Belgrade konferencije biće Majk Sejmour, osnivač VFXGuide-a i ambasador tehnološkog razvoja kompjuterske animacije, čiji su onlajn kursevi i tutorijali bili polazna tačka za generacije najznačajnijih umetnika širom sveta.

Uz njega će svoje iskustvo o radu na prošlogodišnjem filmskom hitu „Blade Runner 2049“ podeliti Šahin Tusi, dok će Viktor Peres pričati o tome kako se iskustva koja je stekao na filmskim serijalima kao što su „Ratovi zvezda“ i „Hari Poter“ mogu primeniti na projektima sa znatno manjim budžetom.

Rame uz rame sa brojnim inostranim predavačima iz akademskog i industrijskog sveta naći će uspešni srpski studiji i umetnici koji će predstaviti projekte realizovane u saradnji sa svetskim gigantima iz filmskog sveta, advertajzinga, gejming industrije…

Ljubitelji virtuelne realnosti biće u prilici da uplove u iskustva kreirana od strane digitalnih umetnika i produkcijskih studija i da se direktno u virtuelnom okruženju prošetaju kroz najveće domaće VFX studije.

CGA Belgrade konferencija ove godine otvara priliku za susret sa regruterima iz studija „Framestore“, „Pixomondo“ i „Cinesite“ koji će se u Beogradu upoznati sa domaćim talentima i razmeniti ideje o projektima na kojima trenutno rade, kao i o mogućnostima za potencijalnu saradnju.
Kao uvod u drugu CGA Belgrade konferenciju biće organizovan poseban dvodnevni trening program namenjen producentima u VFX-u koji vodi Endrju Brasington iz londonskog „Escape Studios“.

Učesnici programa „Film Skills Academy“ Srpske filmske asocijacije na konferenciji će imati priliku da usavrše programske jezike softvera „Maya“| uz vođstvo nekadašnjeg inženjera „Dream Works“ studija.
Organizatori CGA Belgrade konferencije su Srpska filmska asocijacija, Crater VFX Training Centar i portal VFX Serbia.

„Naš cilj jeste da omogućimo prostor za učenje, ali i umrežavanje različitih disciplina neophodnih za kvalitetan razvoj industrije kompjuterske grafike i snažne kreativne zajednice koja učestvuje u novoj umetničkoj digitalnoj transformaciji“, kaže izvršna direktorka Srpske filmske asocijacije Milica Božanić.
Glavna dešavanja 16. i 17. novembra besplatna su za sve posetioce CGA Belgrade konferencije, ali je potrebno registrovati se putem sajta .

Registracija počinje 30. oktobra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar