Ćuprija: Otvorena izložba

U Muzeju „Horeum Margi Ravno“ u Ćupriji otvorena je 6. izložba umetničkih radova „Matiću u čast“ u okviru 38. Matićevih dana.

Ovogodišnji pobednik konkursa i dobitnik nagrade „Matiću u čast“ po odluci žirija koji čine likovni kritičar Jagoda Živadinović, vajar Sladjan Milenković i likovni pedagog Branislav Djokić Kan, jeste Jovan Spasić iz Vlasotinca za rad „Nemoguće bekstvo“.

Na likovni konkurs „Matiću u čast“ pristiglo je 60 radova od 32 autora, a izložbenu postavku čine 23 umetnička dela od 20 autora iz Srbije i Crne Gore.

Direktor muzeja Novak Novaković je izjavio da je ovo jedini likovni konkurs u Pomoravlju i jedini u Srbiji na temu nadrealizma.

„Ono što je značajno jeste da će muzej otkupiti nagradjeni rad čime će obogatiti svoju umetničku zborku. To predstavlja značajan vid podsticaja savremenog stvaralaštva“, rekao je Novaković.

Izložba će biti otvorena do 25. septembra.

Književna manifestacija „Matićevi dani“, posvećena je velikanu srpske književnosti, nadrealisti, esejisti, akademiku i diplomati Dušanu Matiću, rodjenom u Ćupriji.

Produkcija je deo projekta podrške javnom informisanju koji sufinansira Opština Ćuprija.

Izneti stavovi ne predstavljaju nužno zvaničan stav Opštine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar