Danica Grujičić dobitnica „Pro-femina nagrade“

BEOGRAD – U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje“ održana je sedma po redu regionalna konferencija „Pro-femina“, koja je okupila eminentne govornike i stručnjake iz sveta medija, biznisa, kulture i obrazovanja, iz oblasti nauke, zdravlja, ishrane i mode.

Jednu od najvećih ženskih konferencija u regionu u ponedeljak su otvorile Suzana Paunović, šefica Kancelarije za ljudska i manjinska prava, i glavna i odgovorna urednica magazina „Lepota i zdravlje“ Lidija Ćulibrk.

Specijalnu „Pro-femina“ nagradu ove godine je direktorka konferencije „Pro-femina“, Milica Đokić, uručila neurohirurškinji, dr Danici Grujičić, načelnici Centra za neuroonkologiju Kliničkog centra Srbije.

„Često me pitaju: ‘šta ti treba da se baviš internetom, zašto snimaš vlogove, pa onda komentarišeš, pa Tviter, pa Instagram’… Pa treba mi! Ne mogu da ćutim! Smatram da sve probleme u životu možemo rešiti samo zajedničkim putem. Smatram da žene tu mogu da imaju apsolutno odlučujuću ulogu! Nadam se da će već tokom sledećih izbora situacija postati takva da u Vladi bude većina ministara žena, da u Parlamentu bude većina poslanika žena… Mislim da će onda te institucije, koje odlučuju o našoj sudbini, mnogo bolje odlučivati“, istakla je dr Grujičić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar