Dodatni termini u Filharmoniji u sezoni Betoven je keva

BEOGRAD – Beogradska filharmonija zbog velikog interesovanja za koncertne sezone i ove godine uvodi dodatne termine za odabrane koncerte, dan uoči redovnih koncerata, odnosno četvrtkom na Kolarcu.

Pod nazivom #Betoven je keva, ciklus ponovljenih koncerata čini pet najatraktivnijih programa iz filharmonijske sezone u celosti posvećene tom kompozitoru, u čiju čast će naredne godine u celom svetu biti obeležen veliki jubilej – 250 godina od njegovog rođenja.

Šef dirigent Gabrijel Felc ponovo predvodi Beogradsku filharmoniju i to dve veceri zaredom, u cetvrtak i petak na Kolarcu od 20 casova, navodi se u saopštenju Filharmonije i dodaje da su na programu „Eroika“ Betovena i „Metamorfoze“ Štrausa.

Ulaznice za koncerte cetvrtkom su u prodaji, a za nastup u petak tradicionlano ce biti obezbeđeno 100 karata za stajanje, u prodaji sat vremena uoči pocetka koncerta, navodi se u saopštenju iz Filharmonije i podseća da su generacije značajnih kompozitora stvarale pod velikim uticajem Betovena i njegove ideje inkorporirali u svoj individualni muzicki stil.

„A veza Riharda Štrausa i Betovena je očigledna i upečatljiva. Eho Betovenove ‘Eroike’, koja je ostavila neizbrisiv trag u istoriji muzike, Štraus pravi u svojim Metamorfozama. Ovo delo pisao je potresen bombardovanjem nemačkih gradova tokom Drugog svetskog rata, naročito razaranjem pozorišta koje je potpuno uništilo kulturni život“, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar