Džez za DŽ: Beti peva Bili

BEOGRAD – Za kraj ovogodišnjeg ciklusa koncerata „Džez za DŽ“, 29. septembra Beti Đorđević, sa ekipom mladih džez muzičara, u Domu omladine Beograda izvešće posebno pripremljen program „Beti peva Bili“, posvećen legendarnoj Bili Holidej.

Pesme legendarne Bili Holidej u intimnom tumačenju jedinstvenog vokala Beti Đorđević publika će slušati na tačno 70 godina od objavljivanja poslednjeg albuma Bili Holidej „Lady In Satin“.

Iz Doma omladine ističu da bi teško bilo naći na domaćoj savremenoj džez sceni bolju interpretatorku ne samo muzike, nego i životnog stava Bili Holidej, od Beti Đorđević.

Usponi i padovi u njenoj karijeri, lomovi koji su obeležili njen životni put, imali su svoj ođek u jednistvenom načinu na koji Đorđević izvodi klasike džez muzike.

Ovaj posebno dogovoren koncertni program – produžetak prošlogodišnjeg tumačenje opusa Ele Ficdžerald od strane Irene Blagojević, zato treba shvatiti ne samo kao omaž Bili, nego i kao omaž Beti, ističu iz DOB-a.

Đorđević će nastupiti sa kvartetom koji čine muzičari različitih generacija: od iskusnih, već etabliranih predstavnika beogradske džez scene kao što su Nemanja Banović – truba i Milovan Paunović – klavir, do mlađe generacije talentovanih studenata džez odseka Fakulteta muzičke umetnisti u Beogradu, koje predstavljaju Boris Šainović – bas i Nikola Banović – bubanj.

Pored održavanja pažnje javnosti o delatnosti Beogradskog džez festivala i podrške domaćoj džez sceni, ciklus koncerata “Džez za DŽ” koji traje već šest sezona, ima za cilj i negovanje dobrog muzičkog ukusa i stvaranje nove džez publike, posebno među mladima.

Tokom septembra, u susret 34. izdanju Beogradskog džez festivala koje će se održati od 25. do 29. oktobra pod sloganom „Bez granica“, publika u Domu omladine Beograda imala je priliku da uživa u besplatnim koncertima sastava „FMU Jaž Combo“ (studenti džez odseka Fakulteta muzičke umetnosti), „Mona Nheili Trio“ (učenici džez odseka srednje muzičke škole Stanković) i Vladimir Tubić Kvinteta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar