Egzit fondacija na muzičkoj konferenciji u Skoplju

SKOPLJE – Egzit fondacija biće deo osmog izdanja međunarodne muzičke konferencije i “šoukejs“ festivala Pin, koji se održavaju do sutra u Omladinskom kulturnom centru (MKC) u Skoplju.

Fondacija će na konferenciji učestvovati na tri panela: “Don’t worry, be HEMI“, “Bridge is MOST!“ i “Stayin’ Alive“, predstavljaće je Vladimir Vodalov, koji je deo tima programske produkcije Egzit festivala još od njegovog osnivanja.

U okviru projekta “HEMI“ (Huba za razmenu muzičkih inovacija) i njegovog programa za talentovane muzičare, danas se u filmskoj sali Frosina Omladinskog kulturnog centra održava panel “Don’t worry, be HEMI“.

Na panelu će biti reči o “HEMI“ muzičkim nagradama i samom konkursu na koji se ove godine odazvalo više od 250 izvođača.
Projekat predstavljaju 10 partnera iz devet zemalja, a namenjen je talentovanim muzičarima koji su spremni da razviju međunarodnu karijeru i kojima je cilj da dođu do novih tržišta i publike.

Na panelu će biti predstavljeno i pokretanje novog konkursa “HEMI“ muzičke nagrade (HMA) za 2022. godinu, koji je prilika za umetnike i profesionace iz oblasti muzičke industrije, iz Češke, Estonije, Grčke, Mađarske, Severne Makedonije, Poljske, Rumunije, Srbije i Slovenije.
U okviru projekta “Most“, koji okuplja značajne aktere muzičke industrije iz osam zemalja Balkana, danas će u Galeriji Omladinskog kulturnog centra biti održan panel “Bridge is MOST!“.

U okviru panela detaljno će biti predstavljeni aktuelni konkursi za izvođače svetske muzike, za mlade muzičke profesionalce i druge profesionalce iz te industrije, festivale i klubove sa Balkana – konkursi su otvoreni do 12. decembra.

Cilj ovog projekta je jačanje muzičkog tržišta Balkana kroz podršku akterima svetske muzike i etno žanra: muzičarima, menadžerima, festivalima i institucijama.

Po rečima organizatora događaja, “projekat gradi most koji čine lični kontakti, iskustva i razmena, povezujući tako balkansko i svetsko muzičko tržište.“

Pored toga, Egzit će 2022. godine biti domaćin specijalnog događaja koji će biti posvećen projektu “MOST“ i muzici sa Balkana.
Tada će biti održana i konferencija na kojoj će učestvovati više od 100 delegata iz zemalja širom Evrope.

Panel “Stayin’ Alive“, koji je takođe deo “HEMI“ projekta, biće održan sutra u filmskoj sali Frosina Omladinskog kulturnog centra.

Panelisti će tom prilikom diskutovati o značaju “šoukejs“ festivala za izvođače i njihove karijere, ali i o tome kakva je budućnost samih muzičara i “šoukejs“ festivala ako se konferencije i festivali prebace na onlajn programe, bez mogućnosti putovanja i programa uživo.

Pin je prva i jedina međunarodna muzička konferencija i “šoukejs“ festival u Severnoj Makedoniji.

Organizator ovog događaja od njegovog osnivanja (2012. godine) je Udruženje za kulturu i umetnost “Taksirat“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar