„Fashion Sunset“ na Adi Bojani 20. avgusta

ULCINJ – „Fashion Sunset“ u saradnji sa „Sea Dance“ festivalom biće održan 20. avgusta na Adi Bojani, sa ciljem da se kroz spoj mode i muzike podigne svest o problemima erozije i nestanka jedne od najlepših plaža Evrope, najavili su organizatori.

U okviru događaja neke od najznačajnih regionalnih i svetskih dizajnerskih kuća predstaviće svoje kolekcije leto/jesen.

Bogat muzički program obuhvata širok spektar kako domaćih, tako i priznatih stranih umetnika.

Među mnogobrojnih muzičara nastupiće i istanbulska umetnica Ece Ekren, jedan od najznačajnijih di-dzej izvođača regiona Kristijan Molnar, kao i di-dzej i producent Andrew Meller.

Kako se navodi, Ada Bojana se poslednjih nekoliko godina suočava sa nestajanjem obale i objekata na obali, što je uzrokovano erozivnim procesom, a od 2020. godine izgubila je čak 10 odsto površinne, čime je nepovratno izgubljen veliki deo plaže.

Saradnja „Fashion Sunset“ i „Sea Dance“ festivala nastala u želji da se istakne značaj zaštite Ade Bojane, te da se time podigne svest o važnosti valorizacije ovog dragulja crnogorske obale.

Važnost očuvanja Ade Bojane prepoznali su i mnogi regionalni i svetski dizajneri: Mabi Swimwear, Hunt by Lazar i Kristina Ilić, Suzana Perić, Disciplina, Wish Jewlery, Amorena, Lamour, Azurelle, Joan, Mia Kostov, Kiwi, Pivoine Aristocrate, Mižu i Bo Fashion House, koji će sa domaćinom Nova Ada deo prihoda od prodaje izloženih artikala donirati HTP Ulcinjska rivijera za sanaciju Ade Bojane.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar