Festival dokumentarnog filma od 25. februara u Beogradu

BEOGRAD – Treći Međunarodni festival dokumentarnog filma “DOK#3” biće održan od 25. do 28. februara u Kombank Dvorani, javili su organizatori te smotre.

Zbog i dalje aktuelne situacije sa pandemijom, novo izdanje će biti u hibridnom izdanju, odnosno kao kombinacija uživo dogažaja i onlajn projekcija na poznatoj platformi Moj Off, na linku www.mojoff.net.

Festival će, 25. februara u Sali 6 Kombank Dvorane, otvoriti film „Poslednji i Prvi čovek“ u režiji poznatog kompozitora Johana Johansona, koji ovim neobičnim dokumentarcem pravi monumentalni esej o predstojec?oj propasti, vezano za kovid 19.

Film vizuelno prikazuje detalje spomeničkih kompleksa nastalih u Jugoslaviji između 1960. do 1980. godina prošlog veka, dok sliku prati naracija koju čita slavna glumica i oskarovka Tilda Svinton.

Naratorka pripoveda poslednje poglavlje romana “Prvi i poslednji čovek” (1930) britanskog međuratnog filozofa i SF pisca Olafa Stapledona, čiji roman je koncipiran kao pismo poslednjih ljudi na zemlji svojim precima.

U okviru glavnog programa naći će se još 10 filmova, dok će festival i ove godine predstaviti izbor debitantskih dugometražnih dokumentaraca u takmičarskom programu “Enter Dok”.
U selekciji će se naći dva filma domaćih reditelja „Putovanje” rediteljke Aleksandre Mitrić Štifanić i film „Sreten, zaboravljeni vajar“ Danijela Pavlovića.
Tokom 4 dana festivala, program festivala ponudiće svojoj publici najnovija dokumentarna ostvarenja, koja će publika gledati u Kombank Dvorani i online preko digitalnog servisa Moj Off.
Detaljan program će biti dostupan na sajtu festivala www.dokfest.rs, kao i na sajtu Kombank Dvorane.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar