Festival filmskih autorki tokom juna u Novom Sadu

NOVI SAD – Festival filmskih autorki, u organizaciji udruženja “Off Novi Sad” i onlajn magazina “Iz Off-a”, imaće svoje prvo izdanje tokom juna u Novom Sadu, saopšteno je iz tog udruženja.

Ovaj projekat, podržan od strane Uprave za kulturu grada Novog Sada, za cilj ima postizanje transparentnosti ženskih „glasova“ u filmskoj umetnosti, kao i formiranje ženskih filmskih kolektiva u regionu.

Ovom prilikom će biti prikazani profesionalni i studentski filmovi raznih žanrova i formata, a koji su u celini ili u svojim određenim segmentima autorsko delo ženskih lica.

Publika će moći da prati autentična i originalna filmska ostvarenja autorki iz čitavog regiona i da prisustvuje pripremljenim radionicama i tribinama, ali i da čuje razgovore sa pojedinim gostujućim rediteljkama.

“Off Novi Sad” je udruženje koje se zalaže za doprinos savremenoj sceni organizovanjem kulturnih događaja iz oblasti umetnosti koji afirmišu autorska, angažovana, aktuelna i alternativna ostvarenja.

Sve zainteresovane scenaristkinje, rediteljke, producentkinje, direktorke fotografije i montažerke mogu poslati svoje kratkometražne filmove najkasnije do 5. juna, putem prijave koja je dostupna na sajtu i Fejsbuk stranici navedenog udruženja i magazina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar