Festival “Jaz in the Garden” 2. i 3. jula u Botanickoj basti

BEOGRAD – Drugo izdanje festivala “Jaž in the Garden” biće održano u subotu i nedelju – 2. i 3. jula u Botaničkoj bašti „Jevremovac” u Beogradu.

Vasil Hadžimanov, Marčelo, Skaj Vikler, Jelena Jovović, Ivana Vukmirović Manivi, neki su od poznatih imena koji će nastupiti na čak 14 koncerata u dve večeri, na tri bine, za sve ljubitelje džeza.

Prošle godine na prvom izdanju festivala u bajkoviti ambijent Botaničke bašte dolazilo je čak 7.000 posetilaca i manifestacija je preko noći osvojila publiku.

Uz mnoge domaće džez muzičare, pred publikom će ove godine nastupiti i proslavljeni bend “Jažanova” iz Berlina.

U svakoj fazi postojanja morali su da smišljaju nova pravila, ne držeći se samo jednog formata ili zvuka, od kada su osnovani 1995. godine.

Jažanova donosi u Beograd autentični spektakl oslonjen na muziku njihovog najnovijeg albuma „The Pool“ za koji kritika ističe da je “najzreliji i najzanimljiviji do sada”.

Jedna od istaknutih imena savremene domaće džez scene, Jelena Jovović će sa bendom “Jaž Junction”, gde se nalazi i Vasil Hadžimanov, predstaviti kompozicije sa albuma „Heartbeat“.

Saksofonista Max Koćetov, koji ima novi album „Altered Feelings“, nastupiće sa svojim kvartetom, a kao specijalni gost pridružiće im se reper i pisac Marko Šelić – Marčelo.

Još jedna domaća hip-hop i rep zvezda Skaj Vikler, deo trija “Bad Copy”, sada kao solista, uveliko zapažen i kao roker sa svojim pravim imenom Đorđe Miljenović, biće prisutan na velikom stejdžu uz bend “Manivi” pevačice Ivane Vukmirović Manivi.

I grupa “Naked”, koja donosi muzičku fuziju balkanske muzike i džeza, takođe će predstaviti novi album „Srećna tuga“.

Proslavljeni basista Nenad Vasilić nastupiće sa triom u kojem su pored njega harmonikaš Marko Živadinović i austrijski saksofonista Romed Hopfgartner, a svoj novi album „Third Country“ predstaviće i pijanista Dragan Ćalina sa svojim kvartetom.

Vladimir Maričić predvodiće kvartet sastavljen od domaćih džez muzičara, dok će trubač Ivan Radivojević, mlada nada aktuelne džez scene Srbije, nastupiti oba dana sa bendom od učenika Muzičke škole “Stanković”.

Saksofonista Uglješa Novaković sa kvintetom će predstaviti album „Tales From the Past“, a “Bosque Sound Community” mladog basiste Miloša Bosnića doneće ambijentalne zvuke altenativne džez scene.

Na jednoj od bina nastupiće i beogradska klupska atrakcija bend “Supersi”, a konačno će “James Brown Tribute Belgrade” odati muzičku posvetu nekrunisanom kralju fank zvuka Džejmsu Braunu, koji je jednom gostovao i u Beogradu (Sava centar) pred kraj karijere i života.
Oba dana koncerti na ovom muzičkom maratonu počinju u 16:00h, a ulaz za posetioce biće otvoren od 15:30 časova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar