Festival Meta World od 11. decembra u Beogradu

BEOGRAD – Festival savremene muzike „Meta World“ biće održan od 11. do 15. decembra u dvorani bioskopa Balkan i legatu Josipa Slavenskog u Beogradu, saopštili su danas organizatori.

Pokretač festivala, ansambl metamorfozis je saopštio da će tokom pet dana festivala biti održano devet koncerata, od čega nekoliko srpskih i svetskih premijera, a ulaz na sve je besplatan.

Publika će, između ostalih, moći da čuje i dela Benjamina Jusupova iz Izraela, Pitera Fribinsa iz Velike Britanije, Marka Sinana iz Nemačke, kao i domaćih kompozitora Aleksandre Vrebalov i Pavla Popovića, navode organizatori.

„Osim članova gudačkog orkestra ‘Metamorfozis’, koji je okosnica festivala, svoje
koncertne večeri imaće i kvartet ‘Bliš’ i trio ‘Monk’, a na listi solista su i soprani Alma Su Baute i Aneta Ilić, bariton Vasa Stajkić, pijanista Vladimir Gligorić i violista Saša Mirković“, saopštili su organizatori.

Kako je najavljeno, na koncertu posvećenom srpskim premijerama dela Petera Mahajđika iz Slovačke, Pauline Oliveros iz Sjedinjenih Država i Frederika Rževskog iz Poljske performerski udeo imaće i modna dizajnerka Dragana Ognjenović.

Koncerte na festivalu podržali Ministarstvo kulture i informisanja, Sokoj, Nacionalna
platforma Srbija stvara, Sekretarijat za kuturu Beograda, Fondacija Saša Marčeta, Piano Land, Hotel Townhouse 27 i porodica Komadina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar