Festival svetske književnosti od 5. septembra u Zagrebu

ZAGREB – Svečano otvaranje devetog izdanja Festivala svetske književnosti održaće se 5. Septembra na Sunčanoj strani Prisavlja u Zagrebu i trajaće do 11. septembra na više lokacija u ovom gradu, saopštili su danas organizatori manifestacije.

“Srećni smo što nakon više od 15 meseci života s virusom i drugim izazovima možemo najaviti obiman program s više od trideset događaja, dve pozorišne predstave, tradicionalnom izložbom hrvatskih likovnih umetnika čija su dela inspirisali romani, knjigama priča ili poetskim zbirkama gostiju Festivala“, navode organizatori.

Ove godine u središtu interesa je slovenska književnost, a tom prilikom će posebno biti predstavljena beloruska književnost i njeni autori.

Pored toga, u fokusu će biti i obeležavanje 100 godina delatnosti Francuskog instituta u Zagrebu.

Vizuelni identitet Festivala i ove je godine ostvaren u saradnji s Akademijom likovnih umetnosti u Zagrebu: na takmičenju na kojem su učestvovali studenti Akademije stručni žiri u sastavu Maje Rožman, Sibile Serdarević i Tomislava Buntaka je kao pobedničko delo odabrao rad Nikoline Žabčić, studentkinje prve godine diplomskih studija animiranog filma.

Program festivala biće naknadno objavljen zajedno sa svim informacijama o ulaznicama za pojedine događaje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar