Film “Edi i Sani“ sutra zatvara italijansko-srpski festival

BEOGRAD – Film “Edi i Sani“ reditelja Dezmonda Deveniša i u produkciji Andree Jervolina zatvoriće sutra ovogodišnji Festival italijansko-srpskog filma u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu i pritom imati svoju svetsku premijeru, saopštila je danas direkcija ove manifestacije.

Na zatvaranju ovog festivala, koji je otvoren 18. septembra projekcijom italijansko-švajcarskog filma “Ružne bajke“ Damijana i Fabija D’Inočenca, na osnovu ocene žirija i publike biće proglašen i pobednik prvog konkursa za kratke filmove.

Nagrađeni autor imaće priliku da svoj sledeći kratki film snimi sa ekipom profesionalnih saradnika.

Specijalna gošća ovog šestog izdanja Festivala bila je glumica Tamara Aleksić, koja je jedina srpska glumica koja je tumačila ulogu u poslednjem filmu Gorana Paskaljevića “Uprkos magli“.

Film je snimljen u Italiji, a bio je rezultat angažovanja prethodnih izdanja Festivala italijansko-srpskog filma, čiji je umetnički direktor Gabrijela Karluči.

Manifestaciju organizuje kulturno udruženje “Excellence International“ u saradnji sa Ambasadom Italije u Beogradu, Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu, Jugoslovenskom kinotekom i italijanskim Eksperimentalnim centrom za kinematografiju.

Pokrovitelji festivala su italijansko Ministarstvo kulture i “Institut Luce Cinecitta“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar