Francusko-srpski filmski susreti od 25. novembra

BEOGRAD – U okviru Festivala autorskog filma, od 25. novembra do 2. decembra biće održani sedmi Francusko-srpski filmski susreti, saopštili su danas organizatori.

Kako je najavljeno, susreti u organizaciji Francuskog instituta, Megakom filma, Filmskog centra Srbije, Ministarstva kulture Srbije i Udruženja za promociju nezavisnog filma ACID će „krunisati uspešnu filmsku saradnju Francuske i Srbije kroz niz aktivnosti posvećenih Sedmoj umetnosti“.

„Veoma bogati program susreta biće zasnovan na panelima, masterklasovima i stručnim sastancima na temu filmske industrije. Ove godine, veliki deo programa namenjen je studentima i mladim filmskim poslenicima u vidu brojnih masterklasova o filmskoj režiji, produkciji i pičingu koje će održati francuski reditelji i stručnjaci“, íŕâîäč se u saopštenju.

Organizatori susreta su najavili da će francuski reditelji Serž Bozon, Toma Salvador, Fani Molens i Marten Žova tokom festivala predstaviti svoje filmove publici i držati master klasove.

„Pored toga, u okviru Festivala autorskog filma biće prikazano 16 francuskih filmova, među kojima su ‘Grand Paris“ Žovaa i ‘Bar Atlantik’ Molens, iz specijalnog programa prikazanog na Kanskom festivalu po izboru ACIDa, francuskog rediteljskog udruženja za promovisanje nezavisnih filmova“, dodaje se u saopštenju.

Kako je najavljeno, program specijalnih projekcija u okviru Festivala autorskog filma biće posvećen premijeri francusko-srpske koprodukcije „Cine-Guerrillas: Scenes from the Labudovic Reels“ Mile Turajlić, filmovima francuskog reditelja Žan-Lika Godara i remasterizovanim verzijama trilogije „Tri boje: Plavo, Belo i Crveno“ Kšištofa Kješlovskog.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar