Gledateljke „Tome“: Fenomenalno, fantastično…

BEOGRAD – Film „Toma“ naišao je u sredu uveče na odličan prijem publike na beogradskoj premijeri, što pokazuje atmosfera u rasprodatom Sava centru, ali i potom kratka anketa sa nekoliko gledateljki koje delo reditelja Dragana Bjelogrlića opisuju u superlativima.

„Film je fantastičan! Smejala sam se, plakala…Super je bilo! I glumci su odlični, fantastični“, rekla je gledateljka Ivona agenciji Tanjug nakon što je odgledala Bjelogrlićevo ostvarenje o životu kompozitora i pevača narodne muzike Tome Zdravkovića (1938-1991).

Gledateljka Jelena je priznala Tanjugu da je teško opisati rečima film, ali je ipak ocenila da je „Toma“ „kinematografsko dostignuće“ i da je „oduševljena emocijom koju je preneo“.

„Nisam deo generacije koja je imala preteranog dodira sa stvaralaštvom Zdravkovića, ali posle ovakvog filma imam utisak da sam videla nešto neverovatno, kao neku vrstu prozora u njegov život“, rekla je Jelena.

Ona je istakla da joj je „mnogo drago što se ovaj film dogodio“.

„Fenomenalno! Obožavam Tomine pesme i stvarno je prelepo“, rekla je gledateljka Branka, nakon premijere filma u Sava centru, gde su višeminutnim ovacijama bili nagrađeni prisustni Bjelogrlić, Milan Marić, Tamara Dragičević i drugi članovi ekipe „Tome“.

Posetioci su tokom prikazivanja vrlo emotivno reagovali na brojne scene filma, dok su aplauzima kao na koncertu pozdravljali kada bi se začuo neki od njegovih velikih hitova.

U filmu, u kome Marić igra Zdravkovića, mogu se čuti, između ostalih, „Za Ljiljanu“ i „Šta će mi život“, koju je muzičar bio poklonio koleginici Silvani Armenulić (1939-1976), koju tumači Dragičević.

Film je premijerno prikazan na nedavnom Sarajevo film festivalu i potom na Filmskim susretima u Nišu, gde su nagrade osvojili Marić, Dragičević, Andrija Kuzmanović i Sanja Marković, a bioskopsko prikazivanje počinje od 16. septembra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar