Goran Petrović otvara 22. aprila „Večeri na Kosančiću“

BEOGRAD – Nagrađivani pisac i akademik Goran Petrović otvoriće 22. aprila novu sezonu ciklusa „Večeri na Kosančiću“ kao predstavljanje značajnih književnih i drugih umetničkih stvaralaca na lokalitetu Kosančićevog venca u Beogradu.

Moderator Milena Đorđijević vodiće razgovor o plodnom stvaralaštvu Gorana Petrovića, kao i o temama i motivima koji su deo umetničkog sveta istaknutog književnjika, laureata NIN-ove nagrade 2001. godine za roman „Sitničarnica kod srećne ruke“.

Program se može pratiti onlajn preko zvanične Facebook stranice Narodne biblioteke Srbije, kao i u odloženom terminu – putem YouTube kanala ove ustanove.
Večeri na Kosančiću obnavljaju se u godini kada se obeležava jubilej – 80 godina od uništenja zgrade Narodne biblioteke Srbije i njenog skoro celog knjižnog fonda, u Drugom svetskom ratu.
Goran Petrović (60) poznat je po romanu „Opsada crkve Svetog Spasa“ po kome je urađena predstava u režiji Kokana Mladenovića.
Romani su mu prevedeni na ruski, francuski, italijanski, španski i bugarski jezik, a knjige štampane u više od 40 izdanja.
Goran Petrović je dobitnik književne stipendije Fonda “ Borislav Pekić“, nagrade „Meša Selimović“, „Račanske povelje“, nagrade Narodne biblioteka Srbije za najčitaniju knjigu, „Zlatnog bestselera“, „Vitalove“ nagrade, Oktobarske nagrade grada Kraljeva i nagrade „Borisav Stanković“ .

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar