Gostovanje predstave “Shelter” u Zagrebu

BEOGRAD – Predstava “Shelter” u koreografiji francuskih umetnika Kristofa Beranžea i Žonatana Pranlas-Deskura gostovaće večeras na sceni Zagrebačkog plesnog centra, u produkciji Instituta za umetničku igru iz Beograda.
Projekat je realizovan uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i međunarodne platforme “Teatroskop” Francuskog Instituta u Srbiji.
Nakon nastupa u Zagrebu, sledeće izvođenje će biti u petak, 19. novembra na sceni Kuće kulture u Celju, u Sloveniji.
Predstavu izvode: Katarina Bućić, Jovana Grujić, Natalija Trifunović, Tijana Koprivica, Katarina Ilijašević, Sonja Stojanović i Tijana Ostojić.
Koreografija “Shelter” je završna predstava studenata Instituta za umetničku igru, odseka za Savremenu igru.
“Sklonište” ili “Shelter” je novi i neuobičajeni stvaralački proces inspirisan ritmovima muzičkih partitura u kome muzika i ples stvaraju brzinu, podstiču pokret tela i njegov let.
Takođe, plesni komad pripoveda epsku sagu o istoriji Beograda, grada raspetog između stalnog razaranja i izgradnje.
Projekat je imao premijeru 29. juna na sceni Bitef teatra.
Osim ovog gostovanja u Hrvatskoj i Sloveniji, Institut za umetničku igru već je najavio produktivan novembar sa novim naslovima.
Prethodne dve nedelje donele su nekoliko premijera i još regionalnih gostovanja, a do kraja meseca biće realizovane dve značajne premijere plesnih predstava i jedan performans.
U subotu, 20. novembra, u okviru Međunarodnog projekta “Drugi način komunikacije”, u Ostavinskoj galeriji, biće izveden performans “Hafetopatija” umetnice prof. dr Snežane Arnautović Stjepanović.
Posle uspešne godine i nekoliko zapaženih premijera, gde spada i “Grand Hotel” u Operi i teatru Madlenianum i spektakl opera “Aida” na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, prof. Aleksandar Ilić 22. novembra na sceni Doma kulture Studentski grad (DKSG) donosi beogradsku premijeru i plesne predstave “Igra s mitom”.
Na istoj pozornici, 24. novembra premijerno će biti prikazan film “64.74”, master rad autorke Katarine Stojković.
U izvođenju kompanije “Balet mladih” 27. novembra, takođe u DKSG na Novom Beogradu, biće izveden gala koncert u koreografiji Amalie Mindutriu.
Takođe, u brojne aktivnosti koje radi Institut za umetničku igru, spada i saradnja sa Narodnim pozorištem iz Sarajeva, sa kim je organizovana godišnja audicija za prijem članova u ansambl baleta te kuće.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar