Gostovanje predstave Zvezdara teatra u Torontu i Kičeneru

BEOGRAD – Dvojac predstave „Voz“, rađene prema romanu Kormaka Makartija, Vojislav Brajović i Sergej Trifunović, gostovaće tokom ovog meseca u Kanadi.

Publika u Torontu biće u prilici da pogleda predstavu 22. i 23. ceptembra, u Izabel Bader Teatru, a u Kičeneru 25. ceptembra u Redžistri Teatru.
U Kanadi će u organizaciji sistema „Entertejment“ tamošnja publika videti predstavu koja otvara mnoga važna pitanja i nove poglede na njih, predstavu koja prikazuje glumački talenat, veštinu i posvećenost u pravom svetlu.

„Voz“ je nakon premijere 24. oktobra 2015. izveden na značajnim festivalima u zemlji i regionu i osvojila brojne nagrade – u Rijeci, na Cetinju, u Nikšiću, Sarajevu, Aleksincu, Minhenu, u junu ove godine je uspešno izvedena i pred londonskom publikom.

„Jedino što želim ovom predstavom je da izazovem kritički odnos i svest o tome kuda ovaj svet ide i naravno, pre svega, čovekoljublje, koje ima veliku moć da spreči propast civilizacije. Po mom mišljenju, najbolji lek za čoveka i njegovo najjače oružje je kultura, čiji su najvažniji segmenti umetnost i reč“, istakao je Brajović, glumac i reditelj predstave.

Trifunović naglašava da „Voz“ nije pozorišna predstava, već „nešto sa čime ćemo se svi mi, sudarati do kraja života, tog voza bez konduktera, kome se početna, krajnja i usputne stanice, ne mogu znati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar