Grad Beograd podržao festivale od posebnog značaja

BEOGRAD – Skupština grada Beograda donela je odluku da festivali, među kojima su Beer fest, Music Week, Clašico, Music Award Ceremony i Nova Godina, postanu manifestacije od posebnog značaja za Grad Beograd, čime se
zvanično aktuelzuje manifestacioni turizam, saopštio je gradonačelnik Aleksandar Šapić.

Na današnjoj konferenciji za novinare, održanoj u Starom dvoru u Beogradu, objavljena je jučerašnja odluka Skupštine grada Beograda kojom je ova instituacija prvi put zvanično stala iza određenih manifestacija.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić istakao je da je Beograd u poslednjem periodu postao centar ugostiteljstva, hotelijerstava, kao i mnogih kulturnih manifestacija u regionu, među kojima su se neki festivali posebno izdvojili, čineći veliki privredni doprinos, što je stvorilo poseban podsticaj da Grad Beograd zvanično stane iza tih manifestacija.

„Do sada nije postojala sistemska podrška festivalima i manifestacijama od strane Grada Beograda. Razmatrajući da održavanje ovih manifestacija dovodi u naš grad nekoliko stotina hiljada turista na godišnjem nivou, čak i miliona, što čini veliki podsticaj beogradskoj privredi, odluka je bila prirodan sled stvari“, rekao je Šapić.

On je istakao da je juče na održanoj Skupštini doneta odluka kojom će se određeni događaji proglasiti događajima od posebnog značaja za Grad Beograd, kao i da je napravljena podela festivala na „Beogradsko leto“ i „Beogradsku zimu“.

Takođe, gradonačelnik je rekao da će Grad Beograd težiti ka tome i da u budućnosti podrži svaku manifestaciju koja Beogradu donosi turiste, te da Beograd gradi brend koji ga izdvaja u Evropi.

Dodajući da je doneta odluka od izuzetnog značaja, kao važan momenat u postojanju jedne manifestacije kada instituacija zvanično stane iza nje, Šapić je najavio da će Grad Beograd raditi na tome i da proširi listu manifestacija.

„S posebnim zadovoljstvom mogu da najavim održavanje Međunarodnog dana porodice, nove manifestacije u Beogradu čije održavanje je planirano za maj sledeće godine“, rekao je on.

Direktor kompanije Sky music, koja organizuje pomenute festivale, Milenko Škarić izrazio je posebnu zahvalnost gradonačelniku zbog donete odluke.

„Zvanična podrška festivalima od posebnog značaja za Grad Beograda predstavlja veliki korak u brendiranju samog grada, jer je Beograd prepoznat kao mesto koje turisti posebno vole, a naši festivali sada imaju i zvaničnu podršku“, rekao je Škarić.

PR Beer festa i ovogodišnji izvođač Maja Cvetković istakla je da je Beer fest, kao festival koji gaji tradiciju dugu 20 godina, doživeo trenutak da ovaj Grad zaista stane iza manifestacije, čime je zvanično priznat značaj ovog festivala.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar