„Guitar Art Summer Fest“ u Herceg Novom od 15. do 20.avgusta

HERCEG NOVI – Muzički festival „Guitar Art Summer Fest“ u 15. izdanju, kao nastavak beogradskog brenda „Guitar Art fest“, biće održan od 15. do 20. avgusta u Herceg Novom, gde će ponovo nastupiti italijanska kvartet senzacija „40 Fingers“, navedeno je na Facebook stranici festivala.

Osim svetskih zvezda iz spomenutog gitarskog kvarteta, koji je u maju rasprodao Kombank Dvoranu i oduševio sve posetioce, na ovaj festival stiže „Minneapolis Guitar Duo“ iz SAD, kultna grupa „Ođila“ koja neguje romsko – rusku muziku, „Traces of Flamenco“ – kvintet Dragana Nikolića iz Srbije, crnogorski Duo Srđan Bulatović & Darko Nikčević i jedan od najznačajnih klasičnih gitarista Hubert Kepel iz Nemačke.

Kako navode organizatori, cilj je da svi zajedno slave život i muziku uz istaknute muzičare, gde su najjača imena – hedlajneri svakako super grupa „40 Fingers“ iz Italije.

Novi krug putovanja gitarske umetnosti okuplja vrhunske muzičare u ovoj oblasti, koji dolaze iz mnogih krajeva sveta u atraktivan grad Crne Gore na obali mora.

Festival se održava posle dva leta pauze, usled situacije sa pandemijom 2020, tako da od 2019. nije bilo prilike u Herceg Novom za druženje na gitarskoj manifestaciji.

Poseban program „Guitar Art Visual“ u čuvenoj galeriji „Suy Rider“ u srcu Starog grada Herceg Novog je neizostavan deo programa, a ove godine, festival će predstaviti izložbu „Druga strana ogledala“ novinarke i publicistkinje Vitke Vujnović .

Guitar Art Summer Fest održava se po 15. put pod pokroviteljstvom Opštine i Turističke organizacije Herceg Novi, u koprodukciji sa JUK Herceg Festom, dok je partner, između ostalih, Muzička škola Herceg Novi.

Posebnu podršku su pružili Gete Institut u Beogradu, EU Delegaciija Crna Gora, Ambasada SAD u Crnoj Gori, Italijanski institut za kulturu u Beogradu, Ministarstvo kulture Crne Gore.

Kako stoji u saopštenju na društvenim mrežama, direkcija festivala 15. izdanjem pokreće novo putovanje, osvaja nove trase i vraća kulturu i muziku na životnu kartu svih ljubitelja umetnosti gitare, nakon preduge pauze za umetnike i publiku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar