Harmonikaš Petar Marić nastupa u Dubaiju

BEOGRAD – Harmonikaš Petar Marić održaće danas i sutra koncerte na Svetskoj izložbi „Ekspo 2020 Dubai“ i tako predstaviti srpsku kulturu i tradicionalnu muziku na moderan način, saopšteno je danas iz Paviljona Srbije.

Marić će kao osmostruki svetski šampion u klasičnoj, virtuoznoj i elektronskoj harmonici i kreativni ambasador nacionalne platforme „Srbija stvara“ svoj program „U harmonici je sve – Ačordion is all in“ predstaviti danas na „Jalasat Nights“ festivalu u okviru „Ekspa“, a potom i 7. decembra u bašti Paviljona Srbije.

„Petar izvodi veliki broj virtuoznih kompozicija iz žanra varijete muzike među kojima su numere iz različitih zemalja i različitih stilova, što omogućava ovom vrhunskom mladom umetniku da publici pokaže svu privlačnost i beskrajne mogućnosti harmonike kao instrumenta“, navodi se u saopštenju.

Odskočna daska za Marićevu svetsku karijeru bila je pobeda na Svetskom kupu u harmonici u Norveškoj 2006. godine, a školovao se u Beogradu i Francuskoj, gde se usavršavao kod poznatih i uticajnih profesora harmonike poput Frederika Dešama.

Svetska izložba „Ekspo 2020 Dubai“ održava se od 1. oktobra do 31. marta 2022, a tema nastupa naše zemlje je “Srbija stvara ideje – Inspirisani prošlošću, oblikujemo budućnost“, koja se predstavlja sa više od 150 događaja u kojima učestvuju umetnici, izvođači, muzičari i kreativci.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar