Hor SNP-a na aerodromu dočekivao putnike iz Egipta

NOVI SAD – Srpsko narodno pozorište (SNP) najavilo je danas početak svoje 161. sezone i premijeru opere „Aida“ 15. septembra na Petrovaradinskoj tvrđavi, maštovitim kratkim videom u kojem članovi njihovog hora dočekuju na aerodromu putnike iz Egipta.

„U trenutku kada su se otvorila vrata terminala za dolaske, više od 40 članova hora, uz dirigenta Vesnu Kesić Krsmanović, pojavilo se sa svih krajeva aerodoma i, uz natpise ‘Aida’, ‘Čekam ljubav iz Egipta’, ‘Radames’, dočaralo deo opere“, saopštio je SNP.

Kako je navedeno, članovi hora Opere SNP su u sredu na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ dočekivali putnike iz Egipta, držeći natpise sa imenima glavnih junaka čuvene „Aide“ italijanskog kompozitora Đuzepea Verdija (1813-1901).

Podsetili su da je slogan nove sezone „Operu čine ljudi“, iz SNP-a ističu da je ideja za ovakav potez bila „da se pokaže koliko uspešno može da bude spajanje nesvakidašnjih prostora sa programima, čineći tako kulturu dostupnom svima“.

„Želimo da podstaknemo publiku da dođe i vidi spektakl i operski prestiž. Opera SNP-a i ranije je imala slične izlete, ali svaki put uspemo da iznenadimo prolaznike. Operska publika je u krizi u celom svetu, ne samo kod nas. Ovo su prilike kojima prilazimo publici, nadamo se da ćemo ih zainteresovati i dovesti i u pozorište”, objasnio je direktor Opere SNP Aleksandar Stankov.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar