„I plej“ snimio pesmu sa Bajagom

BEOGRAD – Alternativni bend „I plej“ objavio je danas novi singl i spot „Hotel Jugoslavija” u kom gostuje muzičar Momčilo BajagiĆ Bajaga.

I plej je saopštio da je ljubavna pesma, prožeta retro pop prizvucima osamdesetih, nazvana po mestu svog nastanka – beogradskom hotelu „Jugoslavija“, u kome bend ima prostorije za probe.

„Jednog prehladnog, vetrovitog februarskog dana našli smo se Bajaga i ja u I plej prostoriji u hotelu ‘Jugoslavija’. Bajaga se veoma lako nadogradio na moju muzičku temu, i jako brzo je napisao jedan deo teksta. Kasnije je došao moj tekstualni deo“, objasnila je pevačica i basistkinja Maja Cvetković.

„Hotel Jugoslavija“ je prva autorska i izvođačka saradnja Cvetkovića i Bajagića, a u snimanju su učestvovali i ostali članovi I pleja bubnjar Goran Ljuboja Trut i gitarista Nemanja Velimirović, kao i klavijaturista Bajage i Instruktora Saša Lokner.

„Iskreno, jako je lepo videti na licu mesta Bajagu kako piše stihove. Koliko vodi računa o tekstu, kako sklapa rime i koliko su mu vokali važni u pesmi. Svi znamo talenat koji poseduje, dok je vedra energija koju ima neverovatna. Tako da sam u celom procesu više nego uživala“, istakla je Cvetković.

Spot autora Vuka Protića nastao je u produkciji Radio-televizije Srbije, a „Hotel Jugoslavija“ je prvi novi materijal kog I plej objavljuje nakon albuma „Sloboda“ (2018).

I plej će 27. novembra (21:00) održati poseban koncert u dvorani „Amerikana“ Doma omladine Beogtrada, gde će im se pridružiti na bini kao gosti brojni muzički prijatelji i saradnici.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar