Iz Vulkana triler Linde la Plant „Udovice“

BEOGRAD – „Vulkan izdavastvo“ objavilo je triler Linde la Plant „Udovice“, roman koji je naišao na veoma dobar prijem kod čitalaca i kritike i po njemu je snimljen istoimeni film koji je takođe dobro „prošao“, a stići će u naše bioskope 22. novembra.

U ekranizovanoj verziji „Udovica“ od poznatijih igraju Vajola Dejvis, Mišel Rodrigez, Kolin Farel, Lajam Nison i drugi, a ovim filmom otvoren je prestižni Londonski filmski festival.

Linda la Plant je engleska autorka, scenarista i nekadašnja glumica, najpoznatija po televizijskoj krimi-seriji „Glavni osumnjičeni“. Veliki broj njenih romana je ekranizovan u televizijske serije ili filmove.

Ova knjiga bi mogla da se dopadne čitaocima koji rado čitaju trilere Ejnara Hansena, Sidnija Šeldona, Sandre Braun, Harolda Robinsa.

Knjiga ima veoma dinamičnu radnja, a mnogobrojni izvanredni obrti doprineli su da „Udovice“ postanu svetski bestseler – prodate su u milionima primeraka i prevedene na više od 10 jezika.

„Udovice“ je priča o četiri žene koje nemaju ništa zajedničko, osim dugova koje su nasledile zbog kriminalnih aktivnosti svojih muževa. U svetu koji ne pravi kompromise i nagrađuje samo hrabre, one su spremne na sve i ne pada im na pamet da se povuku – čak i kada stvari ne idu onako kako su zamislile.

Doli nikada nije imala problem s tim što je supruga poznatog kriminalca Harija Rolinsa. S godinama je prihvatila poslove svog muža, jer je zauzvrat dobijala sve ono što je oduvek želela.

Međutim, poslednji Harijev „poduhvat“ završio se tragično, a Doli je ostala sama, prepuštena neizvesnoj budućnosti. Sve će se promeniti kada dobije anonimnu poruku sa preciznim uputstvima: treba da ode u banku, predstavi se pod lažnim imenom i domogne se sadržaja tajnog sefa.

Osim novca i revolvera, u njemu će pronaći detaljne planove za pljačku, sa imenima Harijevih najbližih saradnika. Shvativši ovo otkriće kao znak, Doli je rešena da dovrši započeto. Međutim, neće moći sama to da izvede. Šta su to udovice naumile u ovom trileru, smeštenom u pozadini kriminala strasti i korupcije. Šta god od da odluče, jedno je sigurno: moraju da se drže zajedno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar