Izložba “Anastazija” u galeriji Centra za grafiku FLU

BEOGRAD – Izložba “Anastazija” autora Une Knežević, Milice Popović i Aleksandra Rakezića, otvorena je u galeriji Centra za grafiku, Fakulteta likovne umetnosti (FLU) u Beogradu, i publika će imati priliku da je pogleda do subote, 20. februara.

Nova postavka postavlja centralno pitanje kao temu – Kako umetnost postaje roba u nameri da se približi posmatračevim čulima?

Samostalnom izložbom autorski trojac preispituje pitanje umetnosti kao luksuzne robe, velike ekonomske vrednosti, koja pomera kapital na tržištu.

Istovremeno, ona može biti i gradivni element komercijalnih predmeta ponuđenih brojnim korisnicima muzejskih sadržaja (“Olimpija” Eduarda Manea postaje čuvar pralina na kutiji bombonjera ili “Suncokreti” Vinsenta Van Goga sugerišu potragu za izgubljenim vremenom na ukrasnom kalendaru).

Radove ova tri autora karakteriše njihova sposobnost tranzicije, od umetničkog dela ka svakodnevnom, praktičnom predmetu.

Kako navode tri umetnika, nova postavka u galeriji Centra za grafiku samo je jedan vid izlaganja, ali se ona može ponovo u celini proizvesti, i ponovo konzumirati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar