Izložba „DOK 10“ 5. juna u „Parobrodu“

BEOGRAD – Izložba „DOK 10“ biće otvorena 5. juna u Ustanovi kulture „Parobrod“ u opštini Stari Grad, a povodom proslave jubileja – 10. rođendana te ustanove, saopštili su njeni predstavnici.

Nova postavka okuplja likovne umetnike koji su doprineli razvoju „Parobroda“, od onih koji su tek stupili na umetničku scenu do onih afirmisanih i priznatih u umetničkim krugovima regiona, ali i Evrope i sveta.

Pozivu „Parobroda“ odazvalo se čak 75 umetnika, koji su sami izabrali koja će dela izložiti – pojedini su želeli da predstave radove kojima su baš u „Parobrodu“ debitovali na umetničkoj sceni, dok su drugi želeli da prikažu najnovije projekte.

Među autorima koji će tog dana predstaviti svoju umetnost u vidu ilustracija, fotografija i slika nalaze se Andrijana Vešović, poznatija kao Zombijana Bouns, Stevan Aleksić, Marko Ulić, Ognjen Zdravković, Milica Zeljković, Sara Apostolović, princeza Danica Karađorđević – poznatija kao Dana Maar, Aleksandar Letić, Jelena Sopić, Marija Nešić, Zvezdan Mančić i mnogi drugi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar