Izložba Dušana Rajića 6. juna u NGV

BEOGRAD – Izložba fotografija „Prelepo al’ ružno“ vizuelnog umetnika Dušana Rajića, poznatijeg pod umetničkim imenima D.L.T. i Dulait, biće otvorena 6. juna u Novoj galeriji vizuelnih umetnosti (NGVU) u Beogradu, saopšteno je iz te institucije.

Ovim projektom Dulait, jedan od najautentičnijih imena domaće i regionalne umetničke scene, predstaviće deo svog rada koji je prvenstveno zasnovan na „snepšot“ (trenutnim, spontanim) fotografijama nastalim u proteklih pet godina.

Pored toga, biće izložene i slike, objekti i instalacije kao zapisi događaja, iskustava i opservacija tkz. „štagod“ trenutaka.

Kako navodi autor, ovaj rad preispituje našu predstavu o tome šta je vredno gledanja, ali i šta imamo pravo da posmatramo, projekat tako istražuje gramatiku i etiku gledanja.

Dušan Rajić – Dulait, član kolektiva “Belgrade Raw“ i osnivač umetničke organizacije “Paint Kartel“, svoj rad je zasnovao na dvodimenzionalnim i prostornim umetničkim intervencijama, fokusiranim na savremeno društvo, urbanu kulturu i grafite.

Realizaciju postavke je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Srbije, a otvaranje u nedelju će se odvijati uz poštovanje svih aktuelnih mera protiv pandemije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar