Izložba „Duško’s Twilight Zone“ od danas u hotelu Radišon

BEOGRAD – „Duško’s Twilight Zone“ naziv je izložbe fotografija autora Duška Vukića koja će danas u 16 sati biti otvorena u hotelu Radišon Collection Old Mill, javili su organizatori projekta.

Izložba će trajati do 17. januara 2021. godine, a pre toga će autor Vukić imati nekoliko domaćinskih obilazaka kroz svoje delo, u organizaciji produkcije “?????????? POP UP” i Beogradske nedelje fotografije.

Ova produkcija predstavlja koncept platforme za fotografiju bez ograničenja, granica, pravila, ali sa zajedničkim jezikom – fotografija.

Ako se posmatra istorija, još od kada je Žozef Nisefor Nijeps snimio prvi heliograf, fotografija je značila magiju, a fotografi su postali neka vrsta alhemičara ili čarobnjaka.

Svetlosti, staklo, hemikalije, naučnik ili umetnik, mađioničar, pitali su se mnogi.

Gotovo isto stara koliko i fotografija, jeste i – manipulacija fotografijom.
Autor Vukić je dugogodišnji fotograf, uvek gleda korak ispred, poput deteta koje testira nove igračke, kako navode u programu ove izložbe.

Ovom prilikom on koristi tehnologiju koja u njegovim rukama stvara nadrealne geometrijske forme, što odvodi posetioce u frojdovsko stanje svesti.

Izložba je nazvana prema čuvenoj američkoj paranormalnoj seriji “Zona sumraka” autora i naratora Roda Serlinga, sa početka 60-tih godina 20. veka, a muzička tema kompozitora Mariusa Konstanta biće lajt motiv ove izložbe.

Taj koncept “??????????” je osnovao 2014. godine katalonski fotograf David Pujado, rođen u Barseloni 1972, a od 2013. organizuje izložbe fotografija, i iste godine se preselio u Beograd gde trenutno živi i radi.
U srcu prestonice osnovao je savremeni umetnički prostor “??????????- malu belu kutiju u centru “Beogradskog dizajnerskog okruga”.

U cilju promocije savremene fotografije, on je osnovao galeriju sa ciljem da podrži lokalne i međunarodne umetnike.

Pružajuc?i kritičnu platformu za lokalne fotografe i priliku međunarodnim umetnicima da debituju u Beogradu, “??????????” namerava da uspostavi dijalog između umetnika, kolekcionara, kustosa i umetničkih institucija.

Od oktobra 2018. Galerijom“??????????” upravlja Miodrag Baždar sa Oliverom Inđic? kao umetničkim direktorom, dok je Pujad član umetničkog saveta.

Ta umetnička platforma bila je san od početka, kao sloboda u pogledu prostora, struktura, granica i pravila.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar