Izložba fotografija „Srećna porodica od 13. aprila“ u KvArt BW

BEOGRAD – Izložba fotografija „Srećna porodica“ umetnice Dejane Vučićević biće otvorena u četvrtak, 13. aprila, u 19 časova u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu Galerije, kao deo zvaničnog programa ovogodišnjeg Beogradskog meseca fotografije, najavili su organizatori.

Izložene fotografije pokazuju specifično razumevanje odnosa u tročlanoj porodici.

Dejana Vučićević se, prema rečima istoričarke umetnosti Vesne Todorović, najverovatnije postavlja u ulogu deteta koje posmatra svoju porodičnu svakodnevicu i o njoj formira određeni kritički stav.

Dejana Vučićević je diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu i članica je ULUPUDS-a. Bavi se vizuelnim umetnostima, a iza sebe ima više značajnih samostalnih projekata u oblasti dizajna i mode, kao što su autorske modne kolekcije i kostimografije za igrane i kratkometražne filmove.

Kostimografijom i dizajnom se bavi i u projektima za pozorište i TV reklame, a radi i styling za modno-umetničke editorijale.

Beogradski mesec fotografije prvi put je održan 2016. godine i predstavlja najveći festival tog tipa u Srbiji.

Ljubitelji fotografije i ove godine imaju priliku da u okviru festivala posete različite izložbe međunarodnih i domaćih autora na više od 20 lokacija u gradu.

Tema njegovog šestog izdanja je „Kolorama“.

Ona se odnosi na džinovske folije u boji koje je kompanija Kodak izlagala na Grand Central terminalu u Njujorku od 1950-ih do 1990-ih godina.

Izložbu fotografija „Srećna porodica“, koju organizuju Galerija ŠTAB, umetnička inicijativa KvArt BW i Beogradski mesec fotografije, biće otvorena do ponedeljka, 24. aprila.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar