Izložba Milutina Obradovića u Cvijeti Zuzorić

BEOGRAD – Izložba crteža Milutina Obradovića „Zagubljena pisma“ biće otvorena 1. oktobra u Paviljonu Cvijeta Zuzorić.

Obradović kaže da izložbom Beogradu poklanja svoju najintimniju ispovest.

„Prošle i sadašnje, stare i nove izložbe povezuje jedna jedina istina – da je čovek prolazna adresa svojih zagonetki, odgovora i pitanja“, ističe Obradović.

Dodaje da, kada je izložba iskrena i snažna, niko ne treba da joj odabere eksponate.

Na Obradovićevim platnima čest je motiv konja, a upitan zašto je ta plemenita životinja njegova večna inspiracija, Milutin kaže da baš u ovom periodu leta koje postepeno prelazi u posed jeseni, svaka noć i svako svitanje tiho uđe u svoje postojanje kao treptaj konjskog oka.

„Oči nikad ne stare iako je u očima i mladost i starenje, kao i susret svakog budućeg rastanka. Zato me figura konja motiviše i ubrzava mi dušu svojim galopom. Svaki put mi iznova proteče kroz moja nadanja, moju sreću i moja stradanja“, dodaje Obradović iskreno uzbuđen što će imati čast da, tokom prvih trinaest dana oktobra 2019. izlaže u paviljonu Cvijeta Zuzorić, za koji kaže da je to jedan od najprestižnijih prostora za izlaganje.

„Izložbom crteža ovog puta pričam svoju stranu života, kompleksan ili jednostavan, mističan ili ogoljen. Želim da se u izložbenom prostoru oseti tango čiji ritam remeti mir prostora mog ateljea, mir koji se zove život“, kazao je Obradović.

Obradović je poznat i po učešću u humanitarnim akcijama od kojih je jedna od skorijih saradnja sa UNICEF-om sa kojim je postigao dogovor o prodaji jednog njegovog dela na humanitarnoj aukciji u decembru ove godine.

Umetnik je učestvovao i u humanitarnoj emisiji „Dnevnica“ koja se emituje u Crnoj Gori, tokom koje umetnik radi jedan dan u firmi koju sam izabere, a zarađeni novac daje jednoj porodici kojoj je potrebna pomoć.

U Beogradu ove jeseni Obradović uspostavlja saradnju i sa Udruženjem za hipoterapiju i aktivnosti uz pomoć konja „Potkovica“ u okviru koje planira druženje i slikanje konja sa decom koja idu na hipoterapiju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar