Izložba polaznika Šumatovačke od sutra u GO Vračar

BEOGRAD – Godišnja izložba radova polaznika umetničko-obrazovnih programa “Šumatovačke” biće otvorena sutra u galeriji Gradske opštine Vračar, javili su iz te ustanove kulture.

Učesnici su polaznici Centra za likovno obrazovanje – Šumatovačka, koja od svog osnivanja 1948. godine do danas zauzima važno mesto u likovnom obrazovanju mladih i svih koji žele da se oprobaju u svetu umetnosti.

Ovom izložbom su obuhvaćeni radovi polaznika umetničko-obrazovnih programa: Crtanje i slikanje u klasama Koče Ognjanovića i Milana Tepavca, Vajanje i crtanje u klasi Dunje Trutin, Grafika za decu i mlade kod Jelene Manić, Mozaik i Vizantijsko slikarstvo Aleksandra Pantića, Grafički dizajn i likovno oblikovanje Vanje Dodiga i Fotografija Ivana Petrovića.

Nakon 72 godine rada, ta umetnička institucija zadržala je karakter obrazovne ustanove kulture Beograda, koja poklanja pažnju i znanje polaznicima u oblasti likovnog stvaralaštva.

Pored pružanja osnovnih znanja iz oblasti crtanja, vajanja, istorije umetnosti i širenja likovne kulture, danas polaznici Šumatovačke mogu da rade i u oblasti grafike, mozaika, kaligrafije, ikonopisa, grafičkog dizajna, fotografije, digitalnog crtanja.

Akcenat programa je jednako usmeren na umetnost i na obrazovanje u domenu likovnih delatnosti.

Prema rečima predstavnika, veliki broj polaznika Šumatovačku doživljava kao svoj dom, u kome se aktivno radi i stvara dugi niz godina, a pored izlagačke produkcije, najvažniji im je mentorski rad predavača u okviru profesionalnih ateljea.

Izložba je otvorena za posetioce svakog radnog dana, u okviru rada galerije, u skladu sa situacijom sa pandemijom, do polovine januara 2021. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar