Izložba radova iz Galerije73 u Skoplju

BEOGRAD – U terminu od 29 avgusta do 11. septembra ove godine u Muzeju makedonske borbe u Skoplju biće otvorena izložba radova umetnika koji su izlagali u beogradskoj uglednoj privatnoj Galerije 73.
Izložba se otvara sutra u 20 časova i svojevrsno je predstavljanje kolekcije galerije koja je prošle godine obeležavala jubilej, 45 godina od svog osnivanja.
Na ovaj način Galerija`73 izlazi iz svojih okvira, organizovanje izložbi u svom izlagačkom prostoru na Banovom brdu.

Sada umetnost dobija novu formu komunikacije, i počinje da ima svoj život. Na ovaj način ona unapređuje i doprinosi međuregionalnoj kulturnoj saradnji. Na izložbi će biti izloženi radovi trideset umetnika iz Srbije koji su izlagali u Galeriji 73.
„Namera nam je da se aktuelne tendencije srpske likovne scene predstave i van granica naše zemlje, negujući i na taj način kulturnu saradnju. Ovom izložbom umetnost dobija jednu novu formu komunikacije, posebno negujući dobre i prijateljske odnose sa Severnom Makedonijom“, kazala je Mirela Pudar, direktorka Galerije `73.
Galerija je do sada izlagala u Bratislavi a Pudar kaže da umetnost mora da živi, što i čini predstavljanjem van granica zemlje.

„Ta komunikacija unapređuje kulturnu saradnju i ujedno predstavlja srpsku likovnu scenu u regionu“, kaže Mirela Pudar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar