Izložba slika Dimitrija Danilovića u Zemunu

BEOGRAD – Izložba slika umetnika Dimitrija Danilovića pod nazivom „Pop ikona – nostalgija“ biće otvorena sutra u Kancelariji za mlade u Zemunu.

Tom prilikom Danilović će svoj rad predstaviti publici kroz dvadesetak slika na kojima su prikazani junaci pop kulture kao srednjevekovne ikone.

„Tokom kampanje za predsedničke izbore u SAD naslikao sam tadašnjeg republikanskog kandidata, a sadašnjeg predsednika Amerike Donalda Trampa sa oreolom. Vrlo brzo ova slika, verovatno zbog ironije koju nosi, izazvala je pozitivne reakcije na društvenim mrežama, pa sam nakon Trampa u istom, tradicionalnom maniru po kojem je Srbija prepoznatljiva, naslikao junake Ratova zvezda, igre Vorkrafta, ali i Super Maria… To su ikone moje generacije“, ističe Danilović.

Prvu samostalnu izložbu mladog Danilovića otvoriće prof. dr Oliver Tomić.

Dimitrije Davidović (1993) rođen je u Kraljevu, a zidno slikarstvo završio je u Kragujevcu na Filološko umetničkom fakultetu u klasi profesorke Jelene Šalinić Terzić.

Izložbu „Pop ikona – nostalgija“ podržali su, pored Kancelarija za mlade u Zemunu, Kraljevačko pozorište i rediteljka Aleksandra Kovačević, štamparija „Riža“ i hotel – restoran „Sunce“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar