Izložba „Stringeri“ od 9. jula u Kineskoj četvrti

NOVI SAD – Izložba „Stringeri“, čiji je kustos Nikola Radić, a koja govori o medijskim radnicima u središtu društvenih sukoba i previranja, biće otvorena 9. jula (20:00) u novosadskoj „Kineskoj četvrti“, a trajaće do 9. avgusta, najavili su organizatori.

„Od Drugog svetskog rata do naših dana, angažovani medijski radnici su u središtu svih sukoba i društvenih previranja. Njihov pogled na rat, genocide i revolucije je pogled onih koji su i sami nezašticeni – bez strane u sukobu, nacije, ugovora ili religije, ambasade ili osiguranja“, navode u saopštenju.

Autori kroz ovu izložbu teže da ukažu da medijski rad predstavlja deo humanističke tradicije u fotografiji, dokumentarnom filmu, štampanim i elektronskim vestima, ali i propagandi. Približavajući položaj medijskih radnika, autori ukazuju na potpunu nesigurnost života.

Biće izloženi radovi autora: Molhem Barakat, Valery Bezhenar, Wilhelm Braše, Andrei Ćaban, Jake Dinnen, Max Gafovskiy, Alina Gallo, Mendel Grošman, Aimania Hikari, Ivana Maksić, Nada Mezina, Vladimir Miladinović , Ali Mustafa, Nickolay Omelćenko, Debra Reymundo Alćison, Henryk Roš, Faigel Lazebnik.

Izložbu realizuje Centar za istraživanje i edukaciju o Holokaustu – CIEH, u okviru programa EPKNS 2022, programski luk „Tvrđava mira“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar