Izložba studenata iz N. Pazara u galeriji KvART

BEOGRAD – U beogradskoj galeriji KvART priređena je prodajna izložba studenata Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru (IUNP), departmana za umetnost.

Zahvaljujući podršci kompanije CWP, svoje radove beogradskoj publici predstavilo je 35 studenata iz Novog Pazara.

Rukovodilac departmana za umetnost na IUNP Samir Ljajić izjavio je u petak na otvaranju izložbe da je na njoj kulturna misija IUNP-a predstavljena radovima brojnih mladih stvaralaca koji kroz svoju umetničku delatnost i evidentni aktivizam menjaju uobičajenu sliku prostora sandžačke regije, kao kulturno zapuštene provincije na marginama savremenih kulturnih procesa.

„To je mesto gde se sreću istorija i savremenost, Istok i Zapad sa svojim civilizacijskim nasleđem i vrednostima, i gde se na nacionalnu i versku izmešanost gleda kao na pozitivan potencijal i vrednost sa kojom se živi. Univerzitet je u svoje temelje ugradio internacionalizam kao branu svakom lokalizmu, otvorenost i povezivanje nasuprot svakom zatvaranju dok se svojim isturenim odeljenjima umrežio u širi prostor akademske zajednice doprinoseći Novom Pazaru kao respektabilnom univerzitetskom i kulturnom centru“, kaže doc. dr Samir Ljajić.

Izložba je deo nastojanja CWP grupe da podrži osnaživanje i razvoj zajednica u kojima razvija svoje projekte obnovljivih izvora energije.

„Putem razvoja obnovljivih izvora energije, kao i kroz uvek prisutnu podršku lokalnoj zajednici, CWP doprinosi ne samo unapređenju životne sredine, već i osnaživanju i razvoju zajednica i ljudi sa koiima sarađuje’,- izjavila je Maja Turković, potpredsednica kompanije CWP za razvoj projekata za Evropu.

Izložba studenata je organizovana u saradnji IUNP i kompanije CWP, a izložbu je podržala Umetnička inicijativa KvART BW i Galerija ŠTAB.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar