Jadranka Jovanović u žiriju operskog takmičenja u Italiji

BEOGRAD – Prvakinje Beogradske opere Jadranke Jovanović bila je član žirija međunarodnog takmičenja SOI italijanske operske škole „Fiorenca Ćedolins“ za operske pevače, čime se beogradsko Narodno pozorište našlo među 30 odabranih teatara iz celog sveta kao jedan od protagontista događaja.

Kako je saopštilo Narodno pozorištge, međunarodni žiri od 84 istaknuta stručnjaka, činila je evrpska elita posvećena klasičnoj muzici i operskom pevanju.

U ime Narodnog pozorišta u Beogradu, Jadranka Jovanović ujedno i mentor operskog studija „Borislav Popović“, pri nacionalnom teatru, dodelila je specijalnu nagradu najmlađoj učesnici takmičenja, 18. godišnjem sopranu iz Portugala Konstanci de Sousa e Melo.

Ona je skrenula pažnju na sebe izuzetnim talentom, interpretirajući ariju Travijate, „Ađio del pašato“ u muzičkom video spotu, koji je na svoj mladalački način sama osmislila i režirala.

„Veoma smo cenili profesionalizam, spremnost, veliki angažman i humanost gospođe Jovanović, posebno u želji da dodelimo Specijalnu nagradu Operskog studija Narodnog pozorišta u Beogradu, od 500 evra najmlađem takmičaru, portugalskom sopranu Konstanca de Sousa e Melo, koja je veoma srećna i zahvalna Pozorištu i gospođi Jovanović na ovom priznanju“, ističe se u saopštenju takmičenja.

Na ovom takmičenju pored glavnih nagarada iz kategorije opere, operete, zarezuele i lida, bilo je dodeljeno i čitav niz različitih nagrada teatara, pojedinaca, dirigenata, ali ono što je najvažnije, mnogorojni direktori prestižnih teatara već su pozvali na audicije ili angažovali značajan broj učesnika takmičenja, nezavisno od toga da li su osvojili nagrade.

Na ovom takmičenju i publika je bila važan deo žirija, glasajući preko interneta.

Ovo takmičenje prvo na svetu organizovano u potpunosti na internetu, završeno je iznad svih očekivanja nakon samo 14 meseci od osnivanja.

Revolucionarno je promenio format takmičenja u pevanju, obraćajući se publici na internetu i društvenim mrežama.

Učestvovalo je 247 takmičara iz celog sveta slanjem isto toliko video snimaka snimljenih u sopstvenoj produkciji, gde se ocenjivala gluma, režija, inscenacija kao i glas, navelo je Narodno pozorište.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar