Janković: Prva glavna uloga u seriji Azbuka našeg života

BEOGRAD – Gošća nove epizode video serijala „Tanjug Reflektor“ bila je glumica Aleksandra Janković, koja je govorila o predstojećoj seriji „Azbuka našeg života“, u kojoj igra svoju prvi glavnu ulogu, ostalim serijama koje prati, kao i o budućnosti pozorišta.

Janković je istakla da joj je u predstojećoj seriji „Azbuka našeg života“, koja se radi po delima Mirjane Bobić Mojsilović, najveći izazov bio da prođe kroz priču kroz koju je „sama prošla i u sopstvenom životu“, a i da joj je to „prva glavna uloga u nekoj tv seriji“.

Navodeći da ima 50 godina i da „nikad nije kasno za nova saznanja“, Janković je rekla da je tokom rada na seriji rediteljke Jelen Bajić Jočić spoznala „iskustvo glavne uloge, šta ona sve podrazumeva…šta je to zapravo'“.

„‘Azbuka’ je moje veliko glumačko iskustvo. Srećom sve se portrefilo, da je ta Vesna koju igram moje godište. To je savremena žena slična meni po opisu ali ne i karakteru. Samim tim je bio izazov, meni koja sam sva ekspresivna, energična, da igram svedenu, mirnu ženu, koja će tri puta razmisliti pa onda nešto uraditi“, objasnila je glumica.

Janković je priznala da je ušla u ulogu sa lakoćom zahvaljujući Bajić Jočić koja je “ jako dobro znala šta želi“ od tog lima, dok je njoj trebalo malo vremena da uđe i potpuno osvoji ulogu.

Prema njenim rečima, „Azbuku našeg života“ će od brojnih kriminalističkih serija trenutno u ponudi odvojiti to što je „mirna porodična melodrama, koja se bavi realanim životom“.

Komentarišući trenutnu veliku televizijsku produkciju u Srbiji, Janković je rekla da je to „renesansa“ i da je srećna zbog ekspanzije, jer „skoro da nema nezaposlenog glumca“, ali da joj se čini da to neće ostati standard.

Priznavši da nema televizor i slabo koristi kompjuter, Janković je iz ponude izdvojila serije „Jutro će promeniti sve“, koja je „bila revolucija“, zatim „Besu“ „iako je previše nasilja, ali je kvalitetna, fantastična serija“, a gledala je i „Porodicu“.

Ljudi će i nakon pandemije nastaviti da idu u pozorište jer su ga željni, ali Janković strahuje da se „trka gubi“ što se tiče novih generacija okrenutih „tabletima i ekranima“.

„Sigurna sam da će (pozorišta) biti. Počelo je još u pećini oko vatre. Tako će možda i završiti ili će doživeti sledeću inkarnaciju, ali neće nestati. Događaće se u stanovima, zgradama, kući zato što je čovek živ i treba mu živa stvar“, zaključila je glumica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar