„JERVOLINO Entertaiment“ otvara studio 1. jula u Srbiji

BEOGRAD – Svetski poznata producentska kuća „JERVOLINO Entertainment“ 1. jula u Srbiji otvara svoj studio, u koji će uložiti 8,5 miliona evra u Srbiji i gde će zaposliti gotovo 600 ljudi.

Memorandum o razumevanju danas su u Beogradu potpisali ministar privrede Goran Knežević i vlasnik producentske kuće iz Italije Andrea JERVOLINO, u prisustvu popularnog glumca Miloša Bikovića.

Knežević je poručio da je Srbija dobro mesto za ulaganje.

„‘Jervolino’ će otvoriti studio u Srbiji u koji će uložiti 8,5 miliona evra i zaposliti 580 visokokvalifikovanih stručnih ljudi. Preneće na domaće privredno društvo 11,5 miliona evra autorskih prava“, rekao je Knežević.

Dodao je da će ta kuća producirati i proizvoditi najmanje 10 animiranih filmova godišnje, od kojih će u svaki uložiti oko 150.000 evra.

„Ono što je najvažnije doneće u Srbiju novu tehnologiju i znanja“, rekao je Knežević.

Ministar je dodao da je Srbija ekonomski stabilna zemlja, koja je u najvećoj nesreći koja je pogodila svet, pandemiji Kovida 19, uspela da izdvoji pet milijardi evra kao pomoć privredi.

Vlasnik producentske kuće, Andrea Jervolino se zahvalio Vladi Srbije što je podržala saradnju sa Ministarstvom privrede u veoma kratkom roku.

„Za manje od tri meseca, kada je zbog pandemije virusa Kovid 19 sve stalo u svetu, vrednim radom smo došli u situaciju da 1. jula otvaramo studio u Srbiji“, rekao je on.

Najavio je da će biti zaposleno skoro 600 radnika, jer je, kaže, Srbija zemlja koja je u stanju da iskaže svoje potencijale i umetnička znanja.

„Naše produkcije biće distribuirane u celom svetu, u najmanje 150 zemalja. Sadržaji će biti prikazivani na najvažnijim platformama, a velike zvezde, poput Džonija Depa, igraće u našim filmovima“, najavio je Jervolino.

Prema njegovim rečima, ta kuća će najmanje 10 godina raditi u Srbiji, sa ulaganjem od, najmanje, 109 miliona dolara godišnje.

Glumac Miloš Biković je rekao novinarima da je Lervolina upoznao radeći sa Antoniom Banderasom na filmu „Izvan granica realnosti“.

„Kada sam radio u Rusiji, uvek sam mislio da promovišem srpsku kulturu, a u stvari srpska kultura je promovisala mene. Imamo sjajne naučnike, dragulje u sportu, a sada je prilka da pokažemo kakve vredne ljude imamo u umetnosti, dizajnu, pisanju scenarija…“, rekao je Biković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar