„Kad maske padnu – Nušić nastupa“ u Ivanjici

IVANJICA – Ivanjički festival kulture, humora i zabave Nušićijada počela je danas, a predfestivalski dan ispunjen je sadržajnim programom i „zagrevanjem“ pred zvanicno otvaranje manifestacije, koja se ove godine održava pod sloganom „Kad maske padnu – Nušić nastupa“.

„Biće dosta satiričnih predstava gde će maske pasti, objasnićemo kakav smo mi to narod, kakva nam je vlast i sve ostalo. A sve smo preduzeli da ova Nušićijada bude potpuno bezbedna, tako da slobodno, ko je vakcinisan nek izvoli, ne trebaju mu maske“, rekao je glumac Milan Milosavljević, koji tradicionalno igra Nušića na ovom festivalu.

Nušićijada počinje otvaranjem izložbe fotografija „Ivanjica mali Holivud” u prostoru Stare berbernice u Glavnoj ulici, sa početkom u 19 časova.

CSvečana akademija je na bini“Okruglo pa na ćoše“ u 20sati i bice posvećena jubileju, 70 godina pozorišne kulture u Ivanjici.

Veče je rezervisan za koncert Dejana Petrovića i Big benda sa početkom u 21:30, takođe na bini „Okruglo pa na ćoše”.

Svakodnevno će biti igrano nekoliko dečijih predstava, a prema rečima organizatora, oni su najvažnija ciljna grupa manifestacije.

„Prioritet ima dečija scena sa bogatim edukativnim sadržajima, radionicama i kvalitetnim predstavama“, rekao je predsednik organizacionog odbora Momčilo Mitrović.

Festival traje do 29. avgusta i obiluje kulturnim i zabavnim sadržajima kao i akademskim programom. Svečano otvaranje održaće se sutra u 17 časova, tradicionalnom predajom ključeva Grada Nušiću.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar