KCB najavio početak izlagacke sezone od 14. januara

BEOGRAD – Kulturni centar Beograda (KCB) saopštio je danas da 14. januara počinje izlagačku sezonu u ovoj godini otvaranjem izložbi u svoja sva tri prostora – Likovnoj galeriji, Artgetu i Podrumu.

Umetnički direktor galerije Artget Ivan Manojlović predstaviće Milicu Mrvić izložbom „režiranih“ fotografija „Za uspomenu i dugo sećanje“, u kojima „pažljivo i do detalja izrađena koreografija, precizno izvedeni performativni elementi stvaraju jedinstvenu artificijalnost i izvesnu dozu fantazije koja nas pre stimuliše na preispitivanje nego na čitanje“.

U Likovnoj galeriji izložba „Kritičari su izabrali 2022 – Apstraktni pejzaž 2.0“, kustoskinje Ane Ereš, predstavlja radove Dušice Dražić, Siniše Ilića i Bojana Đorđeva, Ivane Kličković, Žolta Kovača, Nikole Markovića, Gorana Micevskog, Vladimira Nikolića, Ivana Petrovića i Ivan Šuletića.

„Izložba ‘Apstraktni pejzaž 2.0’ se ne ograničava na formalno apstraktni jezik slike, već okuplja stavove umetnica i umetnika koji sa različitih metodoloških, medijskih i semantičkih polazišta preispituju pejzaž kao žanr, motiv ili kontekstualni i jezički okvir svojih umetničkih ispitivanja“, saopštio je KCB.

Kako se navodi, na svojoj izložbi „I neživa bića imaju svoj kraj“ u Galeriji Podrum Teresa Kos „kroz stečeno interdisciplinarno obrazovanje i lično nomadsko iskustvo…razvija umetničku praksu koja kroz različite medije istražuje i problematizuje prostore i odnose između individualnog i globalnog“.

Iz KCB-a je saopšteno da posetioce na dan otvaranja 14. januar (19:00) u galeriji Artget čekaju Manojlović i Mrvić, dok će ih 15. januar (13:00) kroz sve tri izložbe voditi istoričarke umetnosti Katarina Kostandinović i Jana Gligorijević, uz izvođenje zvučnog performansa Kos. Izložbe će biti otvorene do 23. februara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar