Knjige su moć

Gde god da krenete, šta god da radite – dobro je ako uz sebe imate neku knjigu koja može da vas odvuče od često neprivlačnog realnog sveta. U svom rancu, aktn tašni ili u džepu uvek je dobro imati knjigu koja svojim sadržajem može da učini da se osećate kao bolja osoba. Za one koji žele da budu odlučniji, idealna bi bila knjiga Marej Stajn – „Jungova mapa duše“. Reč je o pregledu najvažnijih aspekata Jungove teorije psihe, bez pojednostavljivanja, ali i bez dodatnog komplikovanja. Na kraju krajeva, želite više da verujete svom instinktu i da brže donosite odluke?
Ukoliko vam odlučnost ne nedostaje, možda vam fali malo preduzimljivosti. U tom slučaju, opredelite se za knjigu Džeka M. Zufelda „DNK uspeha“, koja ističe da DNK uspeha postoji u svakom od nas i da ga je potrebno samo aktivirati da bismo postigli sve ono čemu stremimo. Ono što ćete sigurno shvatiti jeste da se svaki uspeh postiže iz želje i da stvaranjem bolje slike o sebi i negovanjem društvenih veza možemo da postignemo sve željene ciljeve. Ako su ove dve knjižice previše ozbiljno štivo za vas, i ukoliko želite malo zabave – red je da se opredelite za Bena Stefanija i njegov roman „Priče iz kafića“. Humor je vrhunski, sa unutrašnjim tkivom koje je poetično. Zabavljaće vas lokalni italijanski kafić i autentični likovi u njemu koji blistaju od sopstvene snage. Stefanijeva knjiga poručuje da treba čuvati nadu, da se treba smejati malim stvarima i da i u najprosečnijem okruženju može da se pronađe inspiracija za dobru priču.
Na kraju, za sve one koji žele da se pozabave dobrom analizom muško-ženskih odnosa, tu je Mili Milington kao autor romana „Oko čega smo se sve moja devojka i ja svađali“. Tokom čitanja ćete sigurno prepoznati razne situacije u kojima ste se sigurno i vi našli u nekom delu svog života i u vezi. Nemoguće je grohotom se ne smejati stepenu mogućeg prepoznavanja u datim situacijama. Razlog da se ova knjiga nađe u vašim rukama, a kasnije i na vašoj polici sa knjigama – leži u tome što ćete shvatiti koje su to sitnice oko kojih smo spremni da gubimo vreme.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ben stefanidnk uspehadzek zufeldjungova mapa dusemarej stajnmili malingtonoko cega smo se sve moja devojka i ja svadjaliprice iz kafica
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Nina Matić

    Zvuči jako interesantno i poučno.